Gå til hovedindhold
Lokalt

Nu kan 1.b smøre skolens lækreste madpakker

11-10-2017 KL. 13:37
Empty

Kogebogsforfatter Sif Orellana bagte minipizzaer med de 22 elever i 1. b på Resen Skole.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Eleverne i 1. b på Resen Skole i Skive hyggede sig tirsdag formiddag i skolekøkkenet med at bage minipizzaer og forme proteinbarer sammen med den kendte kogebogsforfatter Sif Orellana, der har lavet en række kogebøger for børnefamilier.

- Åh, det klister fast, grinede en af pigerne, da hun fik klumpen af den koldhævede dej mellem hænderne, mens et par af drengene ved et af de andre borde havde en fest med at hamre dejklumperne flade, inden fyldet kunne komme på.

Med i skolekøkkenet var også Mathias’ mor, Lisbeth Dahl Burchardt. Det er nemlig hende, der har vundet hovedpræmien i en landsdækkende konkurrence, som Superbrugsen og Kvickly udskrev på sine facebooksider i august - lige da sommerferien var ved at være ovre, og hverdagen med madpakker vendte tilbage igen.

»Hvem smører madpakker hjemme hos jer?« - ved at svare på det spørgsmål i kommentarfeltet deltog man i konkurrencen, hvor hovedpræmien var madpakke-workshoppen for ens barns klasse sammen med Sif Orellana plus et madkassesæt til hele klassen.

- Det har altid været mig, der har lavet madpakker hjemme hos os, siger Lisbeth Dahl Burchardt, der udover Mathias på syv også er mor til Jonas på tre år.

I køkkenet i hjemmet på Petuniavej skifter de lidt mellem rugbrød, pasta og grøntsager i madpakkerne.

- Så længe de gerne vil have rugbrød, får de det. Det kan tids nok komme, at de hellere vil have noget andet. Mine drenge er meget glad for fisk, så de får ofte torskerogn, laks eller fiskefrikadeller i madpakken, siger Lisbeth Dahl Burchardt, som godt kendte til Sif Orellanas kogebøger i forvejen.

- Men det var nu ikke derfor, jeg deltog i konkurrencen. Jeg tænkte bare, at det kunne være sjovt at vinde, men det gør man jo ellers aldrig, siger hun.

Rundt om i køkkenet er tomatsaucen ved at være smurt godt ud på bundene, og børnene er nået til at lægge fyldet på. Flere af børnene kigger undrende, da Sif Orellana står ved et bord og skærer kridhvid, frisk mozzarella i skiver.

- Det er den ost, de bruger i Italien, forklarer hun - og har helgarderet med revet mozarellaost i poser, så børnene kan få det på i stedet.

Ved et af bordene er Sejr, Ea, Jacob, Clara og Alberte klar til at lægge fyld på. Clara er ofte med i køkkenet hjemme, så det er ikke nyt for hende at lave pizza:

- Jeg vil gerne have meget ost på - og skinke og pepperoni, forklarer hun.

Foruden workshoppen fik de 22 elever i 1. b også hver en signeret udgave af Sif Orellanas seneste kogebog »Kram i madkassen«.

Inden endnu en lille pizzabager har brug for hjælp, når Sif Orellana lige at fortælle, at den koldhævede dej er lavet med både speltkerner, havregryn og rustikt hvedemel, og at den kan stå i køleskabet i op til fem dage, så man hver morgen kan bage friske minipizzaer til madpakken.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland