Brev til Jonas Vingegaard

Udgivet:19. september 2023, 12.17

Læsetid:2 minutter

Sven Erik Sørensen skriver om »aftalt spil« i cykelløbet Vuelta a Espana. Her er det Sepp Kuss øverst på sejrsskamlen. Foto: Oscar del Pozo/Ritzau Scanpix

Af Sven Erik Sørensen. Strandvejen 6 Handbjerg

CYKLING Hej Jonas Vingegaard. Hvor var vi stolte af dig, da du vandt Tour de France i år for anden gang.

Vi ved godt, at dine hjælperyttere var til stor gavn for dig, men Pogacar fik også gavn af sine hjælperyttere. Det var en virkelig spændende duel mellem jer og heldigvis var det dig, der gik af med sejren.

Du blev fejret først i Paris, så i København og sidst i Glyngøre, og det havde du fortjent.

Du stillede op til cykelløbet Vuelta a Espana i Spanien, som en formentlig vinder af løbet.

Din hjælperytter Kuss førte det meste af løbet, men du vandt dog to etaper, hvor du på 17. etape vandt og indhentede Kuss, så du kun var 29 sekunder efter ham.

På 18. etape var det helt tydeligt, at du var hjælperytter for Kuss. Du var kaptajnen, der med lethed havde kunnet vundet hele Vueltaen. Det var helt klart aftalt spil, at Kuss skulle vinde løbet og at du med vilje lod dig falde tilbage, så du som slutresultat af dette løb var 36 sekunder efter Kuus.

Jeg har efterfølgende ikke fulgt med i løbet, men regner med, at Kuss vinder Vuelta a Espana efter aftalt spil mellem jer og at det var en tak for hjælpen ved Tour de France.

Jeg er godt klar over, at der er flere sportsgrene, hvor der er aftalt spil, men det foregår på en mere raffineret måde. Her var det så grotesk, at man græmmes. Det er ødelæggende for cykelsporten. Jeg har tabt interessen for cykelsport, når det foregår på denne måde.

Gad vide, hvad de spillere hos bookmakerne, der havde spillet på Jonas Vingegaard som vinder af Vuelta a Spanien, synes om dette resultat.

Kuss må vel også have en mærkelig smag i munden med at have vundet løbet, vel vidende, at han havde fået den forærende af Vingegaard.

Jeg er også spændt på at se, om København og Glyngøre vil fejre Vingegaard efter en evt. Tour de France sejr til næste år, når han efter aftalt spil har ødelagt så meget for cykelsporten.

Indlæser debat