DMI varsler snestorm og 30 centimeter sne: Vi forudser vanskelige trafikale forhold

Allerede natten til onsdag begynder det barske vejr. Det kommer til at fortsætte hele dagen, hvor der kan komme mellem 15 og 30 centimeter sne

29. november 2021, 14.41

Arkivfoto

VEJR Op til 30 centimeter sne. Så meget kan der falde i løbet af onsdag. Samtidig bliver det meget blæsende, og DMI har derfor udsendt varsel om snestorm. Der gælder for hele Nordjylland og en del af Midtjylland - herunder Skive og Viborg Kommuner.

- Det sne, der kommer onsdag, kan gå hen og blive liggende et stykke tid. Torsdag er der plusgrader - men ikke meget. Så de steder, hvor der kommer meget sne, kan det blive liggende et stykke tid. Vi forudser vanskelige trafikale forhold, siger vagthavende meteorolog ved DMI Erik Hansen.

Allerede mandag nat kommer det første sne.

Læs også
Sne er på vej - men usikkert om det lægger sig

- Vi forventer kuling, men det kommer ret hurtigt til at slå over i regn. Det er ganske hårdt vejr, og der kommer lave temperaturer i aften og nat, siger Erik Hansen mandag eftermiddag til Skive Folkeblad.

- Det giver rigtig glatte veje der, hvor der ikke er saltet. Men allerede tirsdag holder en kraftig vind temperaturerne oppe, så det sne, der kommer mandag, smelter igen, siger meteorologen og fortsætter:

- Det næste, der sker, er, at vinden aftager natten til onsdag, og så kommer der et nyt snevejr, der er mere problematisk. Der ser ud til at komme ganske meget. Snevejret starter allerede natten til onsdag og fortsætter hele onsdag. Temperaturen vil være lige over frysepunktet, så det er tøsne, der kommer.

Erik Hansen understreger dog, at det ikke er sikkert, at Skive og Viborg Kommuner bliver hårdt ramt.

- De ligger lige på grænsen mellem de områder, hvor vi varsler snestorm, og de områder, hvor det kommer til at regne. Men der skal ikke meget til, at grænserne rykker sig, så det kan ske, at der kun kommer regn, siger han.

Indlæser debat