Inger Støjberg forlader Venstre

Udgivet:04. februar 2021, 09.59

Læsetid:2 minutter

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

ole Dall pean@skivefolkeblad.dk

3 år siden

Inger Støjberg har meldt sig ud af Venstre og fortsætter i Folketinget som løsgænger. Det siger hun til Skive Folkeblad.

- Det er uendeligt tungt for mig, men det kan ikke være anderledes. I den periode jeg er i nu, er det at være løsgænger den bedste måde, jeg kan blive ved med at kæmpe for de værdier jeg står for, siger Inger Støjberg i et stort interview med avisen torsdag.

Om baggrunden for udmeldelsen af Venstre, siger hun:

- Jeg må erkende, at jeg ikke har fået et ben til jorden i det Venstre, som Jakob Ellemann-Jensen og den nuværende Venstre-ledelse på Christiansborg står for. Jeg mener, at Venstres ledelse med Jakob Ellemann i spidsen i høj fart er på vej væk fra de værdier, som jeg altid har kæmpet for, og som jeg også mener, at Venstre indtil nu har stået for, siger Inger Støjberg, og om udlændingeområdet tilføjer hun blandt andet:

- Vi står ved begyndelsen til en indvandringsbølge. Og den erkendelse mangler Venstres ledelse. Hvis Venstre igen skal være et stort parti og igen have statsministerposten, så kræver det en stram og troværdig udlændinge-politik. Jeg tror ikke længere, at vi kommer dertil med Jakob Ellemann-Jensen som formand. Jeg tror ikke, han bliver statsminister, siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

Hun konstaterer samtidig, at ”i alle de år jeg har været på Christiansborg, har det borgerlige samarbejde ikke været så dårligt som nu.”

Ifølge Inger Støjberg er det meget tungt for hende at skulle forlade Skive-kredsens Venstre, hvor hun altid har følt sig hjemme.

-Hvis man kunne nøjes med at melde sig ud af Christiansborg-Venstre ville jeg gøre det. Der er intet galt med Venstres kernebagland. Det er robust og har værdierne i orden, siger Støjberg.

Hun mener også, at Venstre har svigtet i forholdet mellem land og by i Danmark.

- Forbindelseslinjerne er stille og roligt blevet svagere imellem det man kunne kalde produktions-Danmark i Jylland og så nogle af de store byer. Jeg mener faktisk, at det er vigtigt med en stærk hovedstad, men København kommer hurtigt til at fylde alt for meget.

Inger Støjberg siger i dagens interview med Skive Folkeblad, at hun mener, at værdipolitik ”er fuldstændig afgørende for, hvordan Danmark ser ud i fremtiden”. Og som løsgænger kan hun nu være værdikriger ”uden filter”, som hun udtrykker det.

Læs det store interview i Skive Folkeblad torsdag

Læs også
Støjbergs svære valg