Frihed er det bedste guld

Udgivet:18. maj 2022, 13.37

Læsetid:2 minutter

1. juni er der afstemning om det danske forsvarsforbehold. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Af Bjarne Pedersen. Hirsevænget 26 7870 Roslev

AFSTEMNING Vi ved alle, at Enhedslisten er et afkom af Danmarks Kommunistiske Parti. Ufatteligt at nogen kan sympatisere med dem, når man kender lidt til kommunismens og Ruslands historie.

1. Før revolutionen i 1917 havde få meget og mange flere for lidt. Sådan er det stadig. Lige nu læser vi om ufatteligt rige russere, som ejer store skibe og villaer i vesten.

Og tænker på alle de russere, som knapt lige har til dagen og vejen.

Og Putin bruger penge på at bekæmpe en fredelig nation.

2. 121 år efter revolutionen er der stadig »kæft, trit og retning«. Kun unde Gorbatjov og Jeltsin var der håb om demokrati. Med Putin ved magten er alt tilbage ved det gamle, hvor modstandere forsvinder stille og roligt. Hvor er 7-8 oligarker, som på det sidste er forsvundet sporløst.

3. Ifølge Google forsvandt under Stalin 24 mio. russer. Andre kilder siger nærmere det dobbelte (Gulag-lejrene).

4. Ved Sovjets kollaps i 1990 oprettedes X antal selvstændige stater - deriblandt Ukraine.

5. Tænk hvis EU og Nato ikke havde eksisteret her i 2022. Så kunne Putin lige så stille have ædt store dele af Eurpa. Tænk på alle de lande (faktisk hele Østeuropa). der fik deres frihed ved Sovjets kollaps i 1990.

6. Hvis lille Danmark ikke havde været medlem af Eu og Nato, havde Putin for længst taget Bornholm - måske hele Danmark og dermed kunnet styre al sejlads i Østersøen.

7. Lige p.t. kan alle modstandere af EU og Nato godt bruge Eu og Nato (så længe krigen i Ukraine varer). Ellers bekæmper de EU o Nato med næb og kløer. De må have munden fyldt med uld. Det er ynkelig dobbeltmoral.

8. Vedrørende forsvarsforbeholdet er det virkelig ikke gået op for modstanderne - både på højre- og venstrefløjen - at man har større indflydelse på spillet på banen end man han ved at stå på sidelinjen.

9. Tænk at kommunismens og Putins snade øje er »kæft, trit og retning«.

10. Frihed er det bedste guld. Tænk på alle dem, som ikke kan »frit tro, tænke og tale« i Rusland og mange andre steder.

Indlæser debat