112

Vanvidskørsel ved lokal by: 22-årig kørte alt for stærkt i svigerfars bil

Bilen, en Golf TDI, er nu beslaglagt af politiet med henblik på at blive solgt på auktion

Udgivet:12. februar 2023, 09.14

Læsetid:2 minutter

Bilen blev ført med en hastighed på mere end 100 procent over det tilladte, og derfor er den 22-årige mand nu sigtet for vanvidskørsel. Foto: Colourbox

Pauli Vendelbo
Journalist

4 måneder siden

VANVIDSKØRSEL

Opdateret mandag formiddag med nye oplysninger fra politiet

Politiet og en fotovogn havde lørdag eftermiddag taget opstilling på Vestre Skivevej ved Sjørup, og det viste sig at være en god beslutning.

I hvert fald for politiet.

For klokken 14.49 kom en 22-årig mand fra Hadsten susende i sin svigerfars Golf TDI, og det skete med en fart, der var mere end 100 procent over det tilladte.

- Han kørte med hastighed på mere end 160 kilometer i timen i en zone, hvor der maksimalt må køres 80 kilometer i timen. Så derfor er han nu sigtet for vanvidskørsel, og derfor er bilen nu beslaglagt med henblik på at blive solgt på auktion, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Det var dog ikke den 22-åriges egen bil, men derimod tilhørte den hans svigerfar.

I første omgang lød meldingen fra Midt- og Vestjyllands Politi, at svigerfaren sad med i bilen under kørslen. Det viste sig dog at være forkert.

"Svigerfaderen kom hurtigt til stedet, men han havde ikke været med i bilen under selve vanvidskørslen," lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

- Der opstår simpelthen en misforståelse i vagtcentralen, da den får sagens oplysninger. Det er vi rigtig kede af, og det kan vi kun beklage, siger politiinspektør Martin Løye, der er linjechef for beredskabet hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Bilen kan sikkert indbringe over 100.000 kroner ved en auktion, men svigerfaren protesterede mod beslaglæggelsen, og det skal retten så tage stilling til inden for kort tid, siger Anders Olesen.