112

Sommer og aftagende pandemi: Lille stigning i antallet af indbrud

Bo Trygt kommer med god råd til, hvordan du kan sikre dig selv og dine naboer mod indbrud

25. juli 2021, 06.57

Arkivfoto

INDBRUD Med coronaens indtog faldt antallet af indbrud. I andet kvartal 2019 blev der anmeldt 30 indbrud i Skive Kommune. I samme kvartal 2020 var det tal helt nede på 12. Men nu stiger det altså lidt igen.

I andet kvartal i år blev der anmeldt 14 indbrud i Skive Kommune til Midt- og Vestjyllands Politi. I Holstebro Kommune er tallet i år 51, mod 20 sidste år. Så her er der tale om en meget større stigning.

I Viborg er der i andet kvartal i år anmeldt 37 indbrud. Samme periode sidste år blev der anmeldt 35 indbrud. Så her er der tale om en meget mindre stigning.

- I de sidste mange kvartalsopgørelser på indbrudsområdet har vi set en pæn nedgang. Nu ser vi pludselig en stigning, og det minder os om, at den lykkelige situation, at Danmark nu er åbnet op igen, også har en bagside, siger Britt Wendelboe, der er programchef i Bo Trygt, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi skal helst ikke inspirere indbrudstyvene til at genoptage deres aktiviteter, så det gælder om, at vi alle hjælper hinanden med at passe på vores hjem.

Bo Trygt er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Vi ved, de virker

På landsplan er der begået 12 procent flere indbrud i andet kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år. Bo Trygt fortæller, at det kan betragtes som en relativt lille stigning, men det er første gang i lang tid, at udviklingen går i den forkerte retning.

Stigningen skyldes især, at flere danskere ikke længere arbejder hjemmefra. Og sammen med det faktum, at det er sommer, og danskerne kan komme ud at rejse, så er der tale om en rigtig dårlig kombination.

- I sommerferien handler det meget om at få sit hjem til at se beboet ud og få koordineret med sine naboer, hvem der er hjemme hvornår, og at man i kvarteret lige sørger for at gå en runde om hinandens huse, generelt holder øje og hilser på fremmede, man ikke har set før. De gode råd er hørt før, men vi bliver ved med at gentage dem, for vi ved, at det er dem, der virker, siger Britt Wendelboe og fortsætter:

- Også efter ferieperioden gælder det om at have gode naborelationer og hjælpe hinanden med at skabe liv i boligområderne. Selvom samfundet nu er åbnet igen, vil mange formentligt stadig arbejde mere hjemmefra, end de har gjort hidtil. Tal med dine naboer om, hvornår I arbejder hjemme, og har du et telefonopkald, så tag det, mens du går en tur i dit nabolag. Vi skal indtage vores boligkvarterer, så indbrudstyvene ikke gør det, lyder det fra Britt Wendelboe.