Stol ikke på Dantaxi

Udgivet:11. januar 2022, 13.34

Læsetid:2 minutter

Jens Utoft skriver om en taxa, der aldrig kom. Arkivfoto

Af Jens Utoft. Åstien 3 7800 Skive

TRANSPORT Den 25. december bestilte jeg via Dantaxis App en tur den 26. december fra min bopæl i Skive til Skive Station, Søndergade 16 i god tid til at nå frem til en togafgang til København via Struer i forbindelse med en ferierejse fra København til Athen.

Da bilen efter 5 minutter endnu ikke var dukket op, ringede jeg for at høre, hvor den bestilte vogn blev af. Den unge dame i telefonen lovede at rykke, men da jeg ringede yderligere 5 minutter senere, hvor der stadig ikke var kommet nogen vogn, måtte hun erkende, at det endnu ikke var lykkedes at få fat i en vogn. Derfor var jeg nødsaget til at annullere turen, da eneste mulighed for at komme med det tog, hvor vi havde pladsbillet, var at tage vores egen bil og køre de 40 km til Aulum for at stå på toget der.

Jeg bad derfor efter hjemkomsten om en beskeden økonomisk kompensation på 150 kr., svarende til statens laveste takst, for ikke at leve op til den indgåede aftale om afhentning og ikke mindst den manglende orientering om, at taxien ikke kunne komme til den aftalte tid. Dette krav er blevet afvist med følgende svar fra reklamationsansvarlige Rebecca fra Dantaxi:

»Tak for din mail.

Først og fremmest skal jeg undskylde at vi ikke er kommet frem til tiden på din bestilling.

Desværre kan forsinkelser opstå også på forudbestilte taxier. Vi gør altid alt hvad vi kan, for at komme frem til alle bestillinger og forudbestillinger har naturligvis første prioritet. I nogle områder skal der desværre ikke meget til, før at der opstår ventetid, hvilket også har været årsagen i dette tilfælde.

Vi kan desværre ikke betale erstatning eller kompensation på en forsinket taxi.

Igen vil jeg gerne undskylde på vegne af Dantaxi, at vi ikke kom frem til tiden på bestillingen.«

Hun forholder sig således ikke til muligheden for i god tid at orientere os om, at vores ordre ikke kan imødekommes, så vi havde mulighed for selv at køre til banegården.

Næste gang, hvor vi står i en lignende situation, vil vi derfor være nødt til at finde en anden løsning.