Børnehaven Birkely og fremtiden

Udgivet:19. september 2023, 12.18

Læsetid:2 minutter

Erik Mortensen skriver om bærnehaven Birkelys fremtid. Arkivfoto

Af Erik Mortensen. byrådsmedlem i Skive kommune. Kybehuse 153 Vile, 7870 Roslev

BUDGET Et forslag om lukning af Birkely starter som regel i det udvalg, hvor det hører hjemme. I dette tilfælde fortsatte det så videre, og blev en del af aftalen, hvor også lukning af skoler mm. blev en del.

Fordi man på et langt tidlige tidspunkt laver en aftale, er det jo langt fra ensbetydende med, at aftalen bliver effektueret ud i mindste detalje.

Flere ubesvarede faktorer kan komme frem i dagens lys, og derved på flere områder kan blive ændret, hvis et flertal på demokratisk vis vil det.

Processen omkring offentliggørelsen og offentlig høring startede først, noget efter at aftalen blev lavet. Men så startede det også, blandt andet borgermødet i Lem, 30 høringssvar fra borger med forskellige løsningsmodeller.

Efter en grundig gennemlæsning og overvejelser besluttede jeg, at afprøve et forslag i økonomiudvalget, der i flere tilfælde gik igen i høringssvarene, nemlig det fra styringsgruppen i Lem.

Mit afstemningsforslag kan læses nederst i dette debatindlæg.

Følgende folkevalgte medlemmer i økonomiudvalget ønskede ikke at støtte mit forslag:

Borgmester Peder Chr. Kirkegaard, Alfred Brunsgaard, Mogens Birkelund, Bente Østergaard, Anders Bøge, Dorthe Dalsgaard, Per Jeppesen, Peter M. Vestergaard, Goska Rasmussen og Kim Jepsen.

Ændringsforslaget:

»Ønsker følgende forslag sat til afstemning i økonomiudvalget vedr. punkt nr. 16 Økonomiudvalgets dagsorden 12. september 2023.

Efter grundig gennemlæsning af de 30 høringssvar som er kommet efter strukturprocessen og en vedtagelse i form af et strukturforlig på området, vil jeg foreslå følgende:

Med udgangspunkt i høringssvaret fra Styringsgruppen for bevarelse af dagtilbud i Lem.

I stedet for nedlæggelse af VDS børnehaven Birkely i Lem.

Omdan Birkely til en integreret institution med både vuggestue og børnehave.

Jeg synes, jeg skylder alle borgere at tage stilling til de indkommende høringssvar. En demokratisk proces.

Jeg er med i aftalen omkring Struktur på fritids- skole- og dagtilbudsområdet. Skulle mit forslag om en genovervejelse vedr. Birkely mod forventning blive nedstemt, ja så fortsætter det aftalte, som om intet var hændt. Forsvinder muligheden i Lem, kan det få en dominoagtig konsekvens. Egnens virksomheder vil kunne få svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft med risiko for at miste konkurrenceevnen. Derudover vil de lokale institutioner få færre ansøgere, og ejendomspriser vil falde.

Indlæser debat