Ulovlig parkering i Skive: P-vagter skal kontrollere parkeringen i de små gader

Udgivet:05. marts 2018, 06.08

Læsetid:3 minutter

Det er ikke nogen stor udfordring at dokumentere, at bilister parkerer ulovligt i Karolinegade i Skive. Her i torsdags. Foto: Steen Don

Jens Kristensen
Journalist

5 år siden

Ditte Lieberg, der bor i Karolinegade i Skive, kunne torsdag dokumentere, at bilister ser stort på parkeringsforbud og parkerer, som det passer dem, i Karolinegade i Skive.

Det dokumenterede hun med fotos til Skive Folkeblad. Ditte og Jens Conrad Lieberg har fem gange siden november 2016 måtte have politiets hjælp, efter en bilist havde parkeret ulovligt foran deres indkørsel. I dén side af gaden er parkering dog lovlig - så længe det ikke er foran en indkørsel.

I den anden side af Karolinegade er parkering ulovlig. Alligevel parkerer bilister der, hvilket Skive Folkeblads fotograf kunne dokumentere ved besøg i Karolinegade i torsdags.

På Skive Folkeblads Facebook-side er responsen kontant.

»Føler med dem. Det er skide irriterende. Hvor svært kan det være at se, om man må holde der, eller ej. Måske folk skulle tage et par timer ved en kørelærer for at friske det hele op, når de holder sådan,« skriver Marianne Lynderup Overgaard Eliasen.

»Det er HELE Karolinegade, det er galt i. I den anden ende parkerer folk også, som det passer dem, så skraldebilen ikke kan komme til. En del af dem, der bruger Karolinegade, er forretningsdrivende og beboere i Torvegade. De kan for f..... da bruge de offentlige parkeringspladser - nåååå nej, så skal de gå måske 5 skridt længere,« skriver Marianne Krogh.

Problemet med ulovlig parkering i Karolinegade var der også, da der var en institution i Karolinegade 18, oplyser Søren Søndergaard, der mener, problemet burde være løst for længst.

»Vi havde dagligt problemer med ulovligt parkerede biler,« skriver han.

Sophia Axelsen gør opmærksom på, at noget af det »fantastiske« ved at bo i gamle gader er, at de ikke er tilpasset biler.

»Man parkerer lidt på må og få og med hovedet under armen,« skriver Sophia Axelsen, der opfordrer til, at Skive Kommune sætter ingeniører til at løse p-knuden i Skives bykerne.

»Heller ikke smart, at der ingen p-vagter har været i Skive de sidste 2 år,« skriver Helena Hemdrup.

Hun henviser til, at Skive Kommune i juni 2015 droppede kontrol af parkering på Skive Kommunes tidsbegrænsede p-pladser i Skive by. Der er stadig kontrol af parkering på private p-pladser i byen. Skive Kommune er ved at genindføre kontrol af parkering på kommunens p-pladser, da bilister hurtigt begyndte at parkere ulovligt på kommunens p-pladser i byen, da kontrollen ophørte.

Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø undrer sig over, at bilister parkerer, hvor der er skiltet forbud mod standsning og parkering og foran indkørsler, når de har taget kørekort.

- Jeg regner med, at vi i Udvalget for Teknik og Miljø i april skal tage stilling til, hvordan Skive Kommune skal reetablere kontrol af parkering på kommunens p-pladser i bykernen. Når vi sætter p-vagter ind igen, skal de også kontrollere parkeringen i gader som Karolinegade. For tiden er parkering i Skives bykerne udfordret af, at Skive Kommune er ved at forny Theaterpladsen i Skive, hvor der er mange p-båse, siger Jens Peder Hedevang.

Han minder om, at man kan anmelde ulovlig parkering til politiet.