Festival på kasernen bliver ikke aflyst: »Vi har behov for at samles«

6. maj 2021, 06.30

Magtens Korridorer skulle have været blandt artisterne til sensommerens Engage Festival i Skive. Festivalen er nu - i lighed med sommerens øvrige festivaler - aflyst. Arkivfoto: Steen Don

Sidste år blev Veteranfondens store festival Engage aflyst på grund af corona-pandemien, men i år vender den stærkt tilbage med to mindre arrangementer i København den 24. juli og i Skive den 14. august.

- Efter en meget lang ørkenvandring for både publikum, musikere og frivillige handler det om at vise vejen frem. Vi har behov for at samles. Vi har behov for at holde liv i humøret og i den ånd, som de frivillige hvert eneste år puster ind i vores festival. Vi skylder dem alle at vise, at vi ikke giver op, og at det kan lade sig gøre at holde en god fest i helt trygge rammer, siger Jeppe Michael Jensen, der er initiativtager til Engage-festivalen og stifter af Veteranfonden i en pressemeddelelse for festivalen.

Der er lagt vægt på at følge sundhedsmyndighedernes anvisninger til de to festlige arrangementer.

I øjeblikket arbejder arrangørerne på de logistiske opgaver, der skal gøre det muligt at sektionsinddele publikum og kontrollere deres corona-pas til festivalen. Her har arrangørerne allerede en del erfaring, da de sidste år valgte at lave mindre intimkoncerter på Kastellet i København for veteranerne med lignende sikkerhedsforanstaltninger. Dertil har både arrangører og deltagere gode erfaringer med sikkerhed og logistik i kraft af deres militærbaggrund.

- Folk kender efterhånden kvaliteten af vores arrangementer, og veteranerne nyder heldigvis stadig større opbakning i befolkningen. Vi har desuden en fordel i at vores folk har solid baggrund i sikkerhed og logistik. Folk, der har været udsendt for Danmark, er vant til at skulle tage hensyn til sundhed, sikkerhed og skiftende forudsætninger. Derfor har vi hele tiden arbejdet med forskellige scenarier, så vi kunne skabe den bedst mulige fest uden at gå på kompromis med de krav, der garanterer trygheden, siger Jeppe Michael Jensen i pressemeddelelsen.

Historisk set har Engage-festivalen haft en hel del prominente kunstnere på plakaten, når arrangementet har fundet sted. Det endelige program for denne sommers to arrangementer bliver dog først meldt ud senere, når de praktiske og logistiske hensyn er helt på plads.

Der vil kun blive sat nogle få tusinde billetter til salg til arrangementet, og de solgte billetter fra sidste år kan byttes til de nye af slagsen. Der er dog også mange deltagere, der valgte at donere deres billetter til Veteranfonden for at styrke festivalens muligheder i fremtiden.

Engage-festivalen sidste år skulle have været den første af slagsen i Skive. Nu bliver det altså i stedet i år - om end i et lidt mindre set-up.

Indlæser debat...