Lokal skole har fået sin egen hest

Udgivet:05. januar 2020, 09.09

Læsetid:2 minutter

Det er et næsten magisk øjeblik, da hest og pige ikke lader sig rive ud af koncentrationen til trods for fremmede gæster i ridehallen, og Sif uden grime følger Jeanette Thuesen helt tæt. Foto: Steen Don

Hanne Skibsted
| skib@skivefolkeblad.dk

Skolen i Ørslevkloster har fået en ny medarbejder på fire ben. Det er den islandske hest Sif, som med sin bløde pels og sit rolige gemyt skal hjælpe elever til at skabe ro omkring sig og finde styrken i selv i en travl hverdag med mange oplevelser og relationer til forskellige mennesker.

På skolen har de joket med, at nu har de »ansat« en skolehest som andre skoler har skolehunde, men Sif kommer ikke op på skolen.

- I stedet har jeg en gang i ugen en elev med hjemme hos mine heste for at give plads og tid til at snakke om, hvad der rører sig i eleven. Og for at hjælpe han eller hun med at finde ro i sig selv, siger lærer Mette Damm Bak.

Siden hun var en lille pige, har heste været en stor del af hendes liv. Hun har netop udgivet børnebog nummer to i serien »Hestedrømme«, og har været på efteruddannelse i et kursus i om hesteassisteret guidning og udvikling.

På samme måde som skolehunde kan heste også bruges til at støtte og hjælpe børn, der måske går igennem en lidt svær tid.

- Det er et særligt tilrettelagt forløb, hvor vi snakker om, hvad der virkelig fylder indvendig og i livet. Det gør vi, mens vi er omkring hesten. Vi strigler hesten og går med den på banen eller i hallen og laver forskellige ting med den, forklare Mette Damm Bak, der har været lærer i Ørslevkloster i 17 år.

Sessionerne laves, så de passer til den enkelte elev. Det kan være elever, der har oplevet alvorlig sygdom i familien, føler sig ensomme og udenfor eller måske har svært ved at komme i skole.

- Eller bare lige har behov for en snak med en voksen om, hvad der rører sig. Vi hjælper med at tømme rygsækken via øvelser med hesten og ikke mindst den fortrolige snak, siger Mette Damm Bak.

Skolens nye medarbejder i Ørslevkloster har fire ben. Den islandske hest Sif bruges til at hjælpe og støtte eleverne, når de er med hjemme hos læreren Mette Damm Baks heste og får snakket om, hvad der fylder indvendig og i livet, mens de er omkring hesten, strigler den eller går med den på banen eller i hallen. Foto: Steen Don
»Jeg er utrolig glad for at få muligheden for at bruge mine heste på denne måde. Mit liv giver så meget mening, når jeg står med hestene og børnene. Det er en fantastisk mulighed for at give børn noget, de kan tage med sig videre i livet, så de bliver stærkere og får en tro på, at det hele nok skal gå«, siger folkeskolelærer og hestemenneske Mette Damm Bak. Foto: Steen Don
Islænderen Sif, som her får lidt hø af Jeanette Thuesen, er 24 år gammel og Mette Damm Baks første islandske hest og den, der har været længst på gården i Hald. Foto: Steen Don