24-årig bliver frontfigur for Folkebevægelsen mod EU

Udgivet:16. november 2019, 15.55

Læsetid:1 minut

Folkebevægelsen mod EU blev ikke valgt ind i Europa-Parlamentet i maj. Det var første gang i 40 år, at partiet ikke blev repræsenteret i Bruxelles. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

3 år siden

Folkebevægelsen mod EU har valgt 24-årige Susanna Dyre-Greensite som formand. Det oplyser partiet til Ritzau.

Det er første gang, at partiet vælger en egentlig formand, og det er sket på et møde i landsledelsen lørdag.

Beslutningen om at vælge en formand, der skal være partiets frontfigur udadtil, blev taget på et landsmøde i oktober.Partiet mistede sit mandat i Europa-Parlamentet ved valget i maj, og i august trak Rina Ronja Kari sig som partiets frontfigur.

I mellemtiden har partiet haft fire talspersoner, hvor Susanna Dyre-Greensite har været den ene.

Folkebevægelsen fik 3,7 procent af stemmerne ved valget i maj. Det var første gang i 40 år, at partiet ikke blev valgt ind i parlamentet i Bruxelles.

Susanna Dyre-Greensite stillede op ved valget og fik 757 personlige stemmer, hvilket var syvende flest blandt partiets 18 kandidater.

Hun har været aktiv i politik siden 2015 og været en del af landsledelsen siden 2017.

Susanna Dyre-Greensite er født og opvokset i San Fransisco i USA, men bor i dag i København. Hun har en kandidatgrad i statskundskab i bagagen og er til daglig marketingskoordinator for it-selskabet Frontavenue.Hvis Folkebevægelsen mod EU vil forsøge at stille op til Europa-Parlamentet igen, kræver det 70.000 underskrifter, som er samlet inden for 1,5 år. Det næste valg er i 2024.

/ritzau/