Gode stier i Skive

Udgivet:24. juni 2022, 10.52

Læsetid:1 minut

Har skibonitterne slet ikke lagt mærke til, at deres kommune har været fremsynet og skabt flotte spadserestier, hvor man kan gå gode ture og nyde naturen?, spørger Anders Mehlsen i dette læserbrev. Arkivfoto

Anders Mehlsen. Barken 28 9260 Gistrup

VANDRING Først på måneden var jeg med tre venner fra Aalborg på tur til Skive. Vi skulle fejre, at en af os, Jens Hanghøj, var fyldt 80 år.

Turen startede ved Gammel Skivehus og fulgte åen over Elværksbroen, hen til den gamle jernbaneoverskæring og hen ad stien, hvor jernbanesporet tidligere gik og over den gamle jernbanebro. Derfra forbi Børnenes Paradis, hvor vi kom for 70 år siden, forbi det flotte museum, over Havnevej og ind i skoven, hvor vi midedes glade dage på Rosenhøj. Videre gennem skoven forbi Svanedammen og ned omkring Krabbesholm, inden vi endte på Strandtangen til en fortjent fødselsdagsfrokost.

Derefter gennem havnen – mange meter kaj og ingen skibe – hen ad Fjordvej og forbi de sjove huse, som minder om Fjordbyen i Aalborgs Vestby ud på den længste træbro i landet over ådeltaet og tilbage til Søndercentret ad stien, som går forbi rensningsanlægget.

En rigtig god tur for os pensionister og en glæde for Jens og jeg, som tilbragte vores barndom i Skive, at vise frem for vore venner fra Aalborg.

Det slog os imidlertid, at vi ikke mødte ret mange på turen – har skibonitterne slet ikke lagt mærke til, at deres kommune har været fremsynet og skabt flotte spadserestier, hvor man kan gå gode ture og nyde naturen?

Indlæser debat