Lokal møbel-virksomhed leverer største overskud i mange år

13. oktober 2019, 11.31

Arkivfoto

Man må sige, at Nils Knudsen vidste, hvad han gik ind til, da han i 2013 købte den gamle møbelfabrik Magnus Olesen A/S i Durup.

Han havde i flere år siddet som administrerende direktør for virksomheden, da han valgte at købe den af Haslev Møbelsnedkeri, som seks år tidligere havde købt den af brødrene Olesen.

Han gik ind til et regnskab med store røde tal på bundlinjen, men det fik ham ikke til at tvivle. Det seneste årsregnskab viser, at det var værd at vente og arbejde med at udvikle virksomheden.

I regnskabsåret 2018/19 havde Magnus Olesen A/S et overskud før skat på 560.400 kroner, og det skal ses mod resultater de foregående år på 30-40.000 kroner og tilbage i 2014/15 et minus på 2,16 millioner kroner.

- Vi er en virksomhed, der har investeret en del ressourcer på at promovere og markedsføre os selv, og det er den investering, vi begynder at få tilbage. Som ejer af virksomheden har jeg det privilegium, at vi kan tage de lidt længere briller på, siger Nils Knudsen, der også er direktør i virksomheden.

Han påpeger, at han har lagt vægt på en mere langsigtet udvikling i designmøbelvirksomheden.

Årets resultat skal ses i lyset af, at Magnus Olesen i regnskabsårets løb har overtaget produktions- og salgsaktiviteterne i søsterselskabet Haslev Møbelsnedkeri og har brugt en del af det på at få nyindrettet produktionen og ansat nye medarbejdere, der kan klare Haslev-produktionen i Durup.

- Vi har i årets løb haft en del omkostninger på at flette de to produktioner sammen, så vi har en forventning om, at resultatet bliver væsentligt bedre i de kommende år, hvor vi ikke vil have de samme omkostninger, siger Nils Knudsen.

I regnskabets ledelsesberetning står der, at ledelsen finder resultatet tilfredsstillende »under hensyntagen til de gennemførte aktiviteter«, og selv siger Nils Knudsen:

- Jeg er okay tilfreds. Det har været et ganske fornuftigt år i Magnus Olesen med en fornuftig vækst. Ser vi ind i fremtiden, satser vi på, at der vil være en del vækst forbundet med sygehusdelen og alle de her nye sygehuse, siger Nils Knudsen om møbelfabrikanten, der har tradition for at levere møbler til institutioner og virksomheder, hvor der eksempelvis er brug for møbler til mødelokaler og konferencerum.

Antallet af beskæftigede er også steget til 38 medarbejdere fra 26 året før, og egenkapitalen er på 19 millioner kroner.

Læs også
Møbelfabrik samler produktionen: Salling får 20 nye arbejdspladser