200.000 kroner: Fond støtter foreninger i at tage godt imod ukrainske børn, unge og voksne

Skiveegnens foreninger kan søge om tilskud på op mod 5000 kroner for at skabe aktiviteter til de ukrainske flygtninge, der befinder sig på egnen

Udgivet:02. maj 2022, 14.16

Læsetid:2 minutter

Lokale foreninger såsom Skive Futsal Club har gjort en stor indsats for at byde de flygtede ukrainere velkommen til egnen. Nu kan foreningerne søge om fondsmidler til at skabe aktiviteter for ukrainske børn, unge og voksne. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

1 år siden

UKRAINE Spar Vest Fonden har bevilget 200.000 kroner til de fire paraplyorganisationer Skive Idrætssamvirke, Kulturelt Samråd Skive, Spejdersamrådet i Skive Kommune og Frivilligcenter Skive.

Formålet er at give de lokale foreninger indenfor både idræt, fritid, kultur og spejder samt de frivillige sociale foreninger mulighed for at søge om midler til aktiviteter for ukrainske flygtninge, der kommer til egnen.

- Foreningslivet har en kolossal betydning; Det er her man dyrker sine fritidsinteresser. Det er her man finder gode venner, og det er her man lærer at være en del af fællesskabet, siger Jette Damgaard Jeppesen, kontorleder i Skive Idrætssamvirke i en pressemeddelelse på vegne af samtlige paraplyorganisationer.

- Foreningerne kan derfor noget helt særligt, når det handler om at hjælpe de ukrainske børn, unge og voksne ind i vores lokalmiljø og helt nære hverdag, tilføjer Eva Mørup Mikkelsen, kulturmedarbejder i Kulturelt Samråd Skive.

Foreninger kan søge om 5000 kroner til aktiviteter til ukrainske flygtninge.

Det kan eksempelvis være støtte til kontingent og deltagergebyr og støtte til materialer og tøj, så ukrainske flygtninge får god mulighed for at deltage i de mange eksisterende aktiviteter i foreningerne og blive en del af de lokale fællesskaber.

Det kan også være støtte til særlige arrangementer målrettet ukrainske børn, unge og voksne, hvor man med hyggelige aktiviteter, fællesspisning eller andet gerne vil byde ukrainere velkomne i foreningerne og i lokalmiljøet.

- Mange foreninger og frivillige er allerede godt i gang med at byde ukrainerne godt velkomne. Der bliver ydet praktisk hjælp, indrettet boliger, indsamlet tøj, sko og køkkenting, der bliver arrangeret fællesspisning, rundbold og andre hyggelige aktiviteter for hele familien og meget mere, fortæller Lene Stokholm Jensen, leder for Frivilligcenter Skive.

- Derfor er vi rigtig glade for med Spar Vest Fondens bevilling at kunne give de lokale foreninger mulighed for at søge om en lille økonomisk håndsrækning til at tage godt imod de mange ukrainske flygtninge, der lige nu kommer til vores egn, slutter Lene Stokholm Jensen.

De lokale foreninger kan læse mere om, hvordan puljemidlerne søges på Frivillig Center Skives hjemmeside.

das