Svar til Peter Hahn

12. februar 2019, 11.38

Den 9. februar harcelerer Peter Hahn (PH) her i Folkebladet over, at jeg i et tidligere indlæg har talt om at »arrestere« og ikke at »anholde«. Jeg beklager, hvis min terminologi ikke er politimæssigt korrekt, men håber og formoder, at man alligevel forstår min mening.

I samme indlæg beskylder PH mig for »populisme«. Tjah, hvis man siger det lige ud, som de fleste mennesker går og tænker, så risikerer man jo at blive kaldt populist, men jeg synes, PH burde holde sig for god til at hæfte den slags meningsløse prædikater på folk.

Nuvel, PH er gal i skralden over, at kritikken hagler ned over hans kolleger efter den omtalte episode, og det er for så vidt meget forståeligt. Derfor vil jeg da også gerne understrege, at jeg har stor respekt for det dygtige arbejde, politiet hver dag udfører. Det kan godt være, at betjentene den aften ikke havde anden fornuftig mulighed end at trække sig, men så er det jo det, der er galt.

Helt galt og uholdbart er det i hvert fald, hvis vi kommer til at give respektløse unge det indtryk, at de kan forhindre politiets arbejde og klare frisag, hvis bare de optræder i flok og er tilstrækkeligt aggressive.

Det er bydende nødvendigt, at vi ikke viger en tomme for den mellemøstlige trussels- og voldskultur, som er ved at vinde indpas i Danmark.

Det, der skal til, er selvfølgelig, som PH også siger, at der bliver afsat de nødvendige ressourcer til politiet. Men der skal også øgede sanktionsmuligheder til. Straffene for at true betjente og forhindre dem i at udføre deres arbejde skal øges markant. Og hvis der er tale om udlændinge, skal disse konsekvent udvises efter dom og afsoning. Vores egne, etnisk danske idioter hænger vi på, men udlændinge, der begår kriminalitet, skal ikke have ophold i Danmark.

Det er helt rigtigt, når PH skriver, at lukningen af mange lokale politistationer har skabt for stor afstand mellem borgerne og politiet, og at »siddende regeringer« gennem 10 år har fejlet og ikke har afsat de nødvendige ressourcer til politiet. I den forbindelse ’glemmer’ han dog behændigt, at hans eget parti, Venstre, har haft regeringsmagten i det meste af denne periode.

PH’s partifæller i Folketinget har således et væsentligt medansvar for, at vi er kommet i en situation, hvor politiet har svært ved at dæmme op for kriminaliteten og sikre borgernes tryghed. Det er et resultat af en uansvarlig udlændingepolitik og en fejlslagen politireform.

Derfor er det også svært at se den store fornuft i, at PH til sidst opfordrer folk til igen at stemme på en af de politikere, der har vist manglende evne til at løse problemerne.

Var det ikke Einstein, der sagde: »Det er et tegn på galskab, når man gør det samme igen og igen og hver gang forventer et andet resultat«.

Eller som vi plejer at sige i Nye Borgerlige: »Stem som du plejer og få mere af det samme«.

Helge Hoffmann,

Nye Borgerlige,

Ørslevklostervej 76,

7840 Højslev