10 nye på vej: Nu kan du indstille lokale områder til at blive naturnationalparker

Kender du et rigtig lækkert naturområde, som du gerne vil dele med andre? Så får du nu chancen

17. juni 2021, 14.00

Flere lokaleområder er i spil, når der skal placeres 10 nye naturnationalparker. Foto: Naturstyrelsen

NATUR Danmark skal have 10 nye naturnationalparker, og nu kan du være med til at bestemme, hvor de skal placeres. Naturstyrelsen efterlyser forslag til, hvor kommende naturnationalparker skal ligge, og derfor kan du nu give dit bud på Naturstyrelsen hjemmeside.

Læs også
Ny naturvejleder: May har en stor passion for oplevelser i naturen
+Abonnement

Naturnationalparkerne skal udvælges mellem arealer, som allerede er ejet af staten.

Derfor kan du på hjemmesiden finde et kort over, hvilke områder der er ejet af staten. På kortet kan du så vælge at indstille et område til naturnationalpark.

Se kortet her: Kort

Der er flere områder i Salling, Fjends og på Fur, som man kan indstille. Vinderup Skov er også en mulighed.

- Naturen har brug for mere plads, og det er vi i fuld gang med at skabe med Danmarks kommende naturnationalparker. Naturnationalparkerne er for alle og skal gerne være områder, som de lokale elsker at besøge og er stolte af at vise frem, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Læs også
Nej, det er ikke ukrudt: Midterrabatten på Viborgvej vokser vildt med vilje

Glæder sig til forslag

I naturnationalparkerne vil naturen få mulighed for at udfolde sig på mere naturlige præmisser, og danskerne får mulighed for spændende naturoplevelser.

Der skal udvælges i alt 15 naturnational parker, og fem af dem er allerede fundet. De to første var Fussingø ved Randers og Gribskov i Nordsjælland. Senere kom Almindingen på Bornholm, Stråsø mellem Holstebro og Herning og Tranum ved Jammerbugt til.

- Det er fantastisk, at danskerne nu kan være med til at pege på, hvor de næste mange naturnationalparker skal placeres. Ligesom med de fem andre naturnationalparker skal vi stadigvæk have naturkvalitet for øje, og vi ser frem til at høre de spændende forsalg fra alle interesserede i den kommende tid, siger Zenia Stampe, der er miljøordfører for Radikal Venstre, i en pressemeddelelse.

Hvis du har et rigtig godt bud på en kommende naturnationalpark, så kan du indstille et naturområde på Naturstyrelsens hjemmeside frem til den 2. august.

På baggrund af alle input vil der blive lavet en prioriteret liste over områder, der er i spil til at blive naturnationalpark. I de område vil der blive holdt lokale arrangementer, inden man i efteråret endeligt beslutter, hvilke 10 områder der fremover skal være naturnationalpark.

Læs også
Leder: Grønne Skive blomstrer videre
ArcGIS Web Application

Indlæser debat...