Kasper Würtz vil videre i livet efter afgørelse i keramikkrig

Sagen mod Christian Bitz har været en stor belastning for Horsens-keramikeren, siger han i en udtalelse.

Udgivet:31. januar 2023, 10.18

Læsetid:2 minutter

Christian Bitz (billede) og F

/ Ritzau /

2 måneder siden

HORSENS Keramikeren Kasper Würtz ser frem til at komme videre med sit liv, efter at retten har givet ham medhold i, at hans ophavsret er blevet krænket.

Det siger han i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Jeg er glad for, at Sø- og Handelsretten nu har truffet afgørelse i sagen. Sagen har været en stor belastning for mig i de syv år, den har varet, siger han.

Tv-madeksperten Christian Bitz blev mandag dømt til at betale et millionbeløb i erstatning til Horsens-keramikeren.

I årevis har sagen verseret ved domstolene, og mandag blev der i Sø- og Handelsretten sat et foreløbigt punktum.

Bitz og hans selskab skal af med 1,4 millioner kroner plus renter, mens grossisten F & H skal betale yderligere fem millioner kroner til Kasper Würtz.

Det skal de, fordi Christian Bitz og F & H tilbage i 2016 krænkede Würtz' ophavsret i forbindelse med en stentøjsserie lanceret under Bitz' navn. 15 af produkterne var imidlertid at betragte som efterligninger.

- F & H og Christian Bitz er blevet dømt til at betale en erstatning, og jeg håber, at jeg nu kan komme videre med mit liv, siger Kasper Würtz.

Würtz kunne også glæde sig over, at han i samme sag blev frifundet for en række modkrav, som Bitz og F & H havde rejst i forbindelse med den afsluttende behandling af sagen.

Parterne har mulighed for at anke dommen til Østre Landsret.

Ifølge Kasper Würtz' advokat, Johan Løje, kan det trods dommen stadig betale sig at kopiere andres design.

- Sø- og Handelsretten havde i denne sag muligheden for at statuere et afgørende eksempel overfor firmaer, som kopierer andres design, siger han.

- Men jeg kan konstatere, at retten har været tilbageholdende med at tillægge F & H's meget store fortjeneste betydning ved erstatningsudmålingen.

Kasper Würtz havde forlangt en erstatning på sammenlagt 40 millioner, men retten godtog ikke hans opgørelsesmetode og nåede i stedet frem til de 6,4 millioner som et passende beløb.

Ifølge Johan Løje skal han nu diskutere med Kasper Würtz, om sagen skal ankes.

- Det har været en meget lang og anstrengende sag for Kasper, og det spiller selvfølgelig en rolle ved afgørelsen af, om vi ønsker at anke, siger Johan Løje.

/ritzau/