21 sendt i isolation: Ansat på lokalt botilbud opsporet som nær kontakt til omikron-ramt

Socialafdelingen i Skive Kommune fik travlt torsdag aften, da en medarbejder blev opsporet som nærkontakt til en person, der er smittet med omikron-varianten

Udgivet:03. december 2021, 09.37

Læsetid:1 minut

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Pauli Vendelbo
| pv@skivefolkeblad.dk

CORONA 13 medarbejdere og otte borgere er sendt i selvisolation, efter en medarbejder på botilbuddet Limfjordsbakken på Marienlystvej er blevet opsporet som nærkontakt til en person, der er smittet med corona-varianten omikron.

Ved omikron-varianten skal nærkontakter i både første og andet led gå i isolation. Så selv om botilbuddets medarbejder ikke er testet positiv med covid-19, har det omfattende konsekvenser.

Læs også
<span>Besluttet:</span> Skive Kommunes lærere og pædagoger skal nu også have gyldigt coronapas <span>Besluttet:</span> Skive Kommunes lærere og pædagoger skal nu også have gyldigt coronapas
Læs også:
Besluttet: Skive Kommunes lærere og pædagoger skal nu også have gyldigt coronapas

- Vi blev i aftes kontaktet af Smitteopsporingen, og vi reagerede straks. Herefter tog vi kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed for at være sikre på at gøre tingene korrekt i forhold til den nye variant, fortæller socialchef Heidi Becker-Rasmussen.

Mellem klokken 21 og 23 i aftes var der derfor travlt i socialafdelingen. Alle medarbejdere og borgere, som har været nærkontakt i andet led skulle opspores og sendes i isolation.

Læs også
Smittetal i Viborg Kommune overstiger grænseværdier Smittetal i Viborg Kommune overstiger grænseværdier
Læs også:
Smittetal i Viborg Kommune overstiger grænseværdier

Otte borgere blev sendt i isolation i deres boliger på Limfjordsbakken, og i alt 13 medarbejdere blev ringet op og er nu i isolation.

Dernæst skulle der findes vikarer, som kunne møde ind og tage over på dagens vagt.

- Vi følger naturligvis de skærpede retningslinjer, der gælder for omikron-varianten. Og vi må bare konstatere, at varianten kan få store konsekvenser for driften af vores botilbud. Det er lykkedes os hurtigt at finde vikarer, og det hele kører, som det skal. Men jeg kan også godt se, at vi nemt kan blive meget sårbare, når både første og anden nærkontakt skal i isolation, siger Heidi Becher-Rasmussen.

Læs også
<span>Leder:</span> Corona-kampen fortsætter <span>Leder:</span> Corona-kampen fortsætter
Læs også:
Leder: Corona-kampen fortsætter