Trods mager VM-målhøst: Ehlers holder igen med ændringer

Landstræneren er ikke fristet til at "ryste posen" i håb om at fremtvinge flere scoringer ved VM.

Udgivet:20. maj 2022, 06.45

Læsetid:1 minut

Hverken Patrick Bjorkstrand eller nogle af de øvrige danskere fik scoret mod Tyskland.

/ Ritzau /

HELSINKI Selv om den danske målstrøm er gået noget i stå ved ishockey-VM, skal man ikke forvente, at landstræner Heinz Ehlers laver dramatiske ændringer på sit hold inden lørdagens kamp mod Frankrig.

Landstræneren er klar til at give spillerne i de forskellige kædeformationer tid til at blive spillet bedre sammen. Alternativet kunne være at "ryste posen" med nye kæder i håb om, at forandringerne skulle fremtvinge flere scoringer.

- Det er begrænset, hvad vi kan forandre. Der sidder sikkert 3-4000 hockeyfans derhjemme, der synes, at der skal laves om. Men jeg kan ikke gøre alle tilfredse.

- Vi gør det, vi tror på. Vi tror på, at det nogle gange betyder noget, at man spiller sammen i længere tid. Det er jo et landshold, og spillerne spiller ikke sammen til daglig, siger Heinz Ehlers.

I torsdagens 0-1-nederlag mod Tyskland viste han dog, at han ikke er bange for at skifte ud, hvis noget ikke fungerer.

En usynlig Joachim Blichfeld blev hevet ud af førstekæden og erstattet af Mikkel Aagaard. Formentlig et signal fra landstræneren om, at han ikke var tilfreds med Blichfelds arbejdsindsats.

- Den kæde behøvede ny energi. Der var brug for en, der arbejdede benhårdt på at fange de løse pucke, og det gjorde Aagaard ret godt, siger Heinz Ehlers.

Danmark skal i aktion igen på lørdag, hvor holdet skal op imod Frankrig.

/ritzau/