Lokalt design: Borgmester overrækker gave til Obama

Skives borgmester, Peder Christian Kirekegaard overrækker tidligere præsident Barack Obama fire armbåndsure designet af den lokale designer Timothy Jacob Jensen, så er der en til ham selv, hans kone og hans to døtre

Udgivet:12. juni 2022, 14.17

Læsetid:1 minut

Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard (til venstre) og direktør for KulturCenter Skive, Knud Bjerre (til højre), står nu klar med gaven til Obama. Foto: Thomas Koeser/ Skive Kommune

Marie Ibsen Hoffmann
Journalist

12 måneder siden

Det er en glad borgmester, der her i eftermiddag får muligheden for at hilse personligt på Barack Obama, da den tidligere, amerikanske præsident ankom til KCS, fortæller Skive Kommune i en pressemeddelelse.

Og som det sig hør og bør ved den slags lejligheder, har borgmesteren en gave med til den fornemme gæst: Fire armbåndsure i et helt nyt design af Timothy Jacob Jensen. Urene blev lanceret for en uge siden – på Grundlovsdag.

- Vi ville gerne give ham en gave som tak for at være kommet til Skive. Og det var nærliggende at vælge noget her fra Skiveegnen. Valget faldt så på det nye ur fra Timothy Jacob Jensen. Der knytter sig også en meget fin historie til uret, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard.

I gaven lå en konvolut adresseret til Mr. Barack Obama. Foto: Thomas Koeser/ Skive Kommune

For det er ikke alene Timothy Jacob Jensen, der står bag designet. Han har skabt det i et samarbejde med sin yngste datter, Freja.

- Desuden er Timothys mor, Patricia Ryan, amerikaner og født i New York. Så der er en symbolik i gaven, som både knytter Skiveegnen og USA sammen, samtidig med at uret er udsprunget af et familiesamarbejde, som bliver givet videre ikke bare til Obama selv, men hele hans familie.

- Desuden ved vi, at nordisk design er meget efterspurgt i USA, så vi håber, at gaven falder i god jord, siger borgmesteren.

Også Kulturcenter Skive har en gave til Obama. Direktør Knud Bjerre overrakte ham head phones fra B&O.