Sebastian Klein donerer 600.000 kroner til truede dyr

Tv-værten Sebastian Klein har sammen med sit forlag valgt at give overskuddet fra sin bog til de truede arter, den handler om.

Udgivet:18. januar 2022, 10.56

Læsetid:1 minut

Sebastian Klein er en af Danmarks største profiler inden for naturformidling. Han har deltaget i et topmøde med regeringen om biodiversitet, hvor han blandt andet gik en tur i haven ved Marienborg med statsminister Mette Frederiksen og miljøminister Lea Wermelin. (Arkivfoto).

KØBENHAVN Er man barn af 90'erne, har man muligvis stiftet bekendtskab med ham som Doktor Pjuskebusk, der sammen med resten af "Naturpatruljen" på DR gjorde børn klogere på naturen.

Er man barn i dag, har man måske læst hans bog "Verdens 100 mest truede dyr".

Tv-værten Sebastian Klein, der arbejder som naturformidler i børnehøjde i mange formater, donerer nu overskuddet fra sidstnævnte projekt til et godt formål.

Han og forlaget Carlsen har valgt, at de 600.000 kroner, som første oplag af bogen har tjent ind, skal gives til Verdensnaturfonden (WWF) og gøre gavn for netop de truede dyrearter, han fortæller om i bogen.

Det skriver forlaget i en pressemeddelelse.

- Jeg aftalte med mit forlag, at vi ikke skulle tjene penge på bogen. I stedet giver vi pengene til Verdensnaturfondens arbejde med at bevare den sjældne natur og de levesteder, som er forudsætningen for, at de arter, der er i bogen, kan overleve, siger Sebastian Klein i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi står i øjeblikket med en biodiversitetskrise, hvor arter forsvinder. Arter, som vi er ved at miste for altid, advarer han.

Blandt de truede dyr, som Sebastian Klein skriver om i sin bog, er koalabjørnene i Australien og dværgflodhestene, som lever i Afrika.

Verdensnaturfondens danske generalsekretær, Bo Øksnebjerg, er begejstret for donationen og takker Sebastian Klein for sit formidlingsarbejde.

- Samtidig vil jeg også sende en stor tak til alle de danske familier, der har købt bogen og dermed er med til at bevare de mest truede dyrearter i verden, siger han.

/ritzau/

Sebastian Klein 49-årige Sebastian Klein arbejder desuden som foredragsholder for børn og voksne, hvor han gør klogere på naturen. (Arkivfoto). Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix