Derfor vil Knud Bjerre rive gammel ejendom ned: - Annexet er endt som et misfoster

Bygningen kan ikke lejers ud og passer ikke længere ind i omgivelserne

Udgivet:12. januar 2023, 08.46

Læsetid:3 minutter

Peter Andersen
Digital redaktør| pean@skivefolkeblad.dk

3 måneder siden

NEDRIVNING Når ejeren af den historiske ejendom på Sdr. Boulevard 3, i daglig tale »Annexet«, vil rive ejendomen ned, skyldes det, at det vil kræve en millionrenovering at få den gjort pæn igen. Sandsynligvis uden at det vil øge chancerne for at få lejet bygningen ud igen.

Det oplyser ejeren, Knud Bjerre, i en pressemeddelelse.

- Bygningen står nu uden lejer, og det er tvivlsomt om man i disse tider kan få en ny restauratør til at overtage lejemålet. Bygningen er i min optik ikke velegnet til andet end restauration, som den er indrettet, skriver Knud Bjerre i pressemeddelelsen, hvor han oplyser, at han han har haft et arkitektfirma til at regne på, hvad det vil koste at bringe ejendommen tilbage i en pæn stand.

- De anslår i deres rapport at det vil koste cirka 1,2 million kroner at lave en facadeistandsættelse af bindingsværksdelen, så den kommer til at fremstå pæn igen. Det vil sandsynligvis være muligt at få et lån af Skive Byfond til facadeistandsættelse, men næppe mere end 200.000 kroner, hvilket betyder at jeg skal investere en million i en bygning uden lejeindtægt og uden lejeindtægt i sigte. Det giver ingen mening, skriver Knud Bjerre.

På den baggrund har han søgt om tilladelse til at rive ejendommen ned, så han kan opføre en ny bygning, der »spiller op mod hotellet og McDonald’s«.

Det bliver en ejendom, der i henhold til lokalplanen må være fire etager høj ud mod Sdr. Boulevard og to etager mod gårdrummet.

- En sådan bygning vil jeg uden problemer kunne udleje, og den vil passe flot ind mellem hotellet og McDonald’s. Hvad den i givet fald skal indeholde har jeg ikke nogen klar fornemmelse for endnu, men sandsynligvis en kombination af boliger og erhverv, skriver Knud Bjerre.

Han understreger, at det faktum, at bygningen, hvoraf den ældste del er fra 1719, ikke længere fremstår i den oprindelige stil, er en skade, som ikke er sket i hans tid som ejer.

- Bygningen har således ændret karakter fra at være en gammel bevaringsværdig bygning til at være lidt af et ”misfoster”. Den skade der er sket, og tilladelsen til at maltraktere bygningen på den måde, blev givet og bygget mange år før jeg købte bygningen for cirka 10 år siden, så det vil jeg ikke klandres for, lyder det fra Knud Bjerrre.

Indtil der foreligger en afgørelse om den ønskede nedrivning åbner han to pop-up forretninger i ejendommen.

- Den ene del – den, der vender mod hotellet, bliver til Annexet selskabs- og mødelokaler. Så mangler man et lækkert lokale lige midt i Skive til møde, foredrag, fest eller andet så er muligheden her nu, srkiver Knud Bjerre, der betegner stedet som »et forsamlingshus midt i centrum af Skive«.

- Den anden del – den der vender mod McDonald’s åbner indenfor de næste 14 dage. Navnet bliver Sprød.dk, lyder det i pressemeddelelsen, hvor det anføres, at der er tale om et pizzeria, hvor der er mulighed for at spise på stedet eller for at tage maden med hjem.

Indlæser debat