Debat

1. maj

1.maj. Arbejdernes Internationale Kampdag. Afholdt første gang i Danmark i år 1890, med krav om en 8-timers arbejdsdag.

Der er nok mange der synes, at det er helt forældet med arbejdskamp og 1. maj. De fleste af os arbejder da også under ordnede og gode forhold. Men med fx »nemlig.com-sagen« bliver vi mindet om, at det ikke er sådan for alle.

Endda akademikere ser vi i dag kæmpe mod midlertidige ansættelser og dårlige arbejdsvilkår.

Der er da heller ikke så mange, der overhovedet synes, de har behov for at organisere sig, og desværre er organisationsprocenten under 70. Tiderne skifter og lige nu lever vi vist i individualismens tidsalder. De der kæmper for overhovedet at komme på arbejdsmarkedet har det nok sværest. Selv om Skive Kommune hele tiden roser sig selv for arbejdsmarkedsindsatsen, så kunne vi alligevel for nylig læse i Skive Folkeblad hvor mange der er på førtidspension, i flexjob, i revalidering mm, og hvor svært det er, at finde f. eks flexjob nok. Mange kæmper en kamp for sig selv i forhold til job og arbejdsmarked, og selv om der burde være hjælp at hente, kender vi vist alle desværre eksempler på, at hjælpen ikke er tilstrækkelig, heller ikke i Skive Kommune.

Enhedslisten har i respekt for de, der ikke er trygge ved at mødes i store forsamlinger, valgt at vi ikke finder de røde faner frem i år på 1. maj. Men vi vil gerne minde om, at vi selvfølgelig stadig står for solidaritet og sammenhold, og selv om det er godt at fejre det der er opnået, så er der meget, der kan gøres bedre.

Glædelig 1.maj til alle uanset om I er hjemme eller forsamlet til fest eller arbejdskamp.