Gå til hovedindhold
Lokalt

10.000 brugere i Skive Kommune: Aula er kommet godt fra start

23-10-2019 KL. 06:12
Empty

Det nye forældreintranet Aula bliver taget i brug i Skive Kommune i uge 43. Værktøjet kan bruges både på mobil, tablet og computer.
Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Premieren på den nye kommunikationsplatform på skolerne, Aula, forløb ganske fredeligt på skolerne i Skive Kommune mandag.

- I Skive Kommune forløb det ganske uproblematisk i går. Vi havde kun to henvendelser i løbet af dagen, og de handlede begge om at guide forældre og lærere ind i nogle af de forskellige funktioner i Aula, siger udviklingskonsulent i Skive Kommunens Kultur- og Familieforvaltning Lone Rask Hansen.

Lone Rask Hansen og udviklingskonsulent Sara Heidemann Pedersen har sammen været tovholdere på indføringen af Aula i Skive Kommune. Aula, der afløser Skoleintra, har i Skive Kommune cirka 10.000 brugere bestående af elever, forældre og medarbejdere.

Aula er et digitalt værktøj, der skal gøre det nemt og sikkert for pædagoger, lærere, forældre og forvaltning at kommunikere med hinanden.

- For forældrene er Aula meget genkendeligt, hvis man er vant til at være på sociale medier som Facebook og Instagram. Forældrene er vant til at færdes i den digitale verden, og Aula er meget intuitivt, så det er meget nemt at anvende for forældrene, siger Lone Rask Hansen.

Sara Heidemann Pedersen understreger, at ændringerne bliver større for lærerne og lederne, som skal til at vænne sig til nye arbejdsgange, og at man for at indlære noget nyt, skal aflære noget andet, og det er en proces, der sker.

- Det kræver altid tilvænning til et nyt system, siger hun.

- Overgangen fra Intra til Aula har også fået flere skoler til at gentænke den måde, skolen kommunikerer med forældrene på. Der har været meget opmærksomhed på, at forældrene ikke skal have en række forskellige beskeder måske dagligt, og nogle skoler vælger for eksempel at udsende ugentlige nyhedsbreve, siger Sara Heidemann Pedersen.

Samtidig kan beskeder i Aula også målrettes, så alle ikke er med i alle grupper.

Hvis forældre oplever problemer med Aula, kan de hente hjælp hos de superbrugere, som der er på alle skoler, samt i Den Digitale Hotline. Derudover ligger der også på Aula en række af de mest stillede spørgsmål, så ofte vil forældrene kunne finde svaret på deres spørgsmål der.

Aula er nu taget i brug på skoler og i fritidsordningerne, mens vuggestuer og børnehaver kommer med fra sommeren 2020.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland