»Speedy« har scoret 21 gange i seks kampe: »Jeg sparker dem bare ind, når jeg får muligheden«

7. september 2020, 10.32

Kasper Henriksen har fuld fart på målscoringen. Torsdag aften måtte han dog for første gang i sæsonen gå fra banen uden at komme på tavlen. Foto: Steen Don

21 mål efter blot seks runder. Det er det foreløbige facit for Mønsted IF-bomberen Kasper Henriksen, som er gået fuldstændig målbonanza i den stadig spæde efterårssæson i Serie 4.

Og opskriften, den er egentlig relativ simpel.

- Jeg synes, vi spiller hurtig og god fodbold, hvor vi har fundet nogle gode rum på banen, jeg har kunnet løbe i. Og så sparker jeg dem bare ind, når jeg får muligheden. Der er ikke så mange chancer, der bliver brændt, fortæller Kasper Henriksen, der så sent som i søndags fyldte 19 år.

Den opfattelse deler træneren i Mønsted, Jacob Sørensen. Han erkender, at han ikke tidligere har oplevet noget lignende, som det målræven præsterer i øjeblikket.

- Nej, det har jeg ikke. Det er meget imponerende. Både det med at han scorer så mange, men også at han kommer til alle chancerne. Og så er han forholdsvis sikker. Det er ikke sådan, at det er halv-halv. Han har en effektivitet, der vil noget, siger Jacob Sørensen, som også sætter nogle ord på sin spydspids.

- Hans kaldenavn er »Speedy«, så det giver næsten sig selv, at han er en hurtig spiller. Han kan løbe fra alle, og det er selvfølgelig også det, der giver nogle mål engang i mellem. Han er en fantastisk ung gut, som også bidrager med godt humør i omklædningsrummet. Han falder godt ind socialt og går også forrest, når kampene er slut, hvilket også betyder noget på det her niveau, siger Sørensen.

Mens han besidder masser af styrker, er der også områder, hvor Mønsted-angriberen kan blive bedre.

- Han skal måske arbejde lidt mere på det her med, at han skal holde fokus på selve kampen en gang imellem. Når han bliver frustreret, kan han miste fokus og falde lidt ud af kampene. Det har også tidligere kostet nogle kort, men det er blevet bedre, konstaterer Jacob Sørensen, som bestemt mener, at »Speedy« har potentiale til mere end Serie 4.

- Jeg synes godt, han komme op Jyllandsserien og Danmarksserien på sigt. Hvad det kan blive til udover det handler også om, hvad viljen rækker til. Lige nu lever han lidt på sin hurtighed, og kommer han længere op i rækkerne, skal han selvfølgelige lægge mere på sit spil. Men jo ældre og klogere han bliver, jo bedre bliver han også, mener Mønsted-bossen.

For Kasper Henriksen, der har repræsenteret Mønsted, FK Viborg og Stoholm, er der da også fortsat plads til at drømme om mere.

- Man har jo altid drengedrømmen om at være professionel. Det var også derfor, at jeg i sin tid tog til Viborg. Man vil gerne op på så højt niveau som muligt, siger han.