112

Tilståelse i retten: Stjal designer-møbler for over 70.000 kroner

Manden var også tiltalt for et andet indbrud, men det nægtede han kendskab til

Udgivet:12. maj 2022, 08.27

Læsetid:1 minut

Arkivfoto.

Cecilie Bisgaard
| ceb@skivefolkeblad.dk

DOM En Ægget-stol og en Wegner-stol af modellen Butterfly til en samlet værdi af 75.000 kroner blev den 15. maj 2019 stjålet fra en adresse på Ydunsvej i Skive. Bag det tyveri stod en 33-årig mand fra Randers. Det indrømmede han selv i Retten i Viborg.

Han indrømmede også, at han på sin bopæl havde været i besiddelse af diverse dopingmidler og 0,5 gram hash. Men et andet indbrud nægtede han at kende til.

Den 23. maj 2019 blev der begået indbrud på en adresse på Lodalvej ved Roslev. Her blev der stjålet otte 7’er stole til en samlet værdi af 72.000 kroner. I retten blev der vist videooptagelser og stilbilleder fra indbruddet på Ydunsvej, og de blev sammenlignet med sort/hvide-fotografier fra gerningstedet på Lodalvej.

Dommeren mente dog ikke, at den sammenligning var nok grundlag til at få den 33-årige dømt, og han blev derfor frifundet for det indbrud.

Den 33-årige, der altså blev fundet skyldig i et indbrud samt besiddelse af hash og dopingmidler, fik en dom på tre måneders betinget fængsel, som han kun skal afsone, hvis han begår ny kriminalitet inden for det næste år. Han skal udføre 80 timers samfundstjeneste og betale 10.914,56 kroner i erstatning til Aros Forsikring. Der blev konfiskeret 0,5 gram hash og diverse dopingmidler. Manden skal også betale sagens omkostninger.