Gå til hovedindhold
Ritzau Kriminalitet

15-årig dreng tilstår deling af video med drab i Marokko

25-03-2019 KL. 13:40
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En dreng på 15 år fra Esbjerg er ligesom en række andre unge og ældre blevet sigtet for at dele en drabsvideo fra Marokko.

Oplysningen kommer fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som i en pressemeddelelse mandag også fortæller, at drengen har tilstået lovovertrædelsen.

Rundt om i landet er en række unge, men også ældre personer, blevet sigtet for at have spredt videoen til andre.

Reaktionen fra politiet kom i begyndelsen af marts, efter at anklagemyndigheden i nogen tid havde overvejet, om det kunne være en lovovertrædelse at dele videoen.

Optagelsen stammer fra Marokko. Her blev to unge kvinder, en nordmand og en dansker, i december dræbt, da de var ude på en vandretur i bjergene.

24-årige Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland på 28 år blev slået ihjel, da de blev overfaldet i Atlasbjergene. Forbrydelsen er blevet beskrevet som en terrorhandling.

Politiet har tidligere sagt, at klippet har et stærkt krænkende indhold.

I begyndelsen af marts oplyste politiet, at 14 personer var blevet sigtet for at sprede videoklippet. Ikke alle har tilsyneladende haft samme motiv. To personer er også sigtet for at offentligt at billige terror.

De fleste af de sigtede er teenagere eller yngre voksne. Men nogle er i alderen fra 45 til 69 år, har politiet tidligere oplyst.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland