Politik er at prioritere

Udgivet:02. november 2021, 10.12

Læsetid:1 minut

Claus Clausen.

Af Claus Clausen. kandidat til Viborg Byråd (V) Vrouevej 8 Vroue 7800 Skive

ØKONOMI Viborg Kommune har haft styr på økonomien de sidste 4 år med Ulrik Wilbek som borgmester, det skal vi blive ved med at have.

Vi har klaret stigende udgifter på social- og handicapområdet, uden at sætte spareøvelser i gang.

Viborg Kommunes største udfordring er, at der sker en stor forskydning mellem befolkningens aldersklasser. Der bliver færre 0-18-årige og der bliver flere ældre, og der bliver især flere +85-årige. Kommunens indtægter er selskabs- og personskat samt bloktilskud fra staten.

Bloktilskuddet er pr indbygger, uanset om du er 5 eller 85 år, og det er kommunens egen ret, hvorledes tilskuddet bruges.

Nu er det, byrådet skal til at prioritere pengene, for vil vi tilgodese det stigende antal ældre, og dermed større behov for ældrepleje, så skal der lægges til budgettet på det område. Jeg vil gerne prioritere de ældre.

Vil byrådet samtidig have den samme drift på børnehave og skoleområdet, hvor der fremover er et mindre antal børn, så får byrådet en udfordring.

Så skal der flyttes penge til skoler og børnehaver, og andre områder må have et lavere budget, selvom de bliver flere i antal personer.

Derfor er politik at prioritere, og noget byrådet ikke kan, det er at bruge de samme penge to gange.