Stor pris til lokal virksomhed: Skaber arbejdspladser til mennesker med udfordringer

Lokal virksomhed gav Danfoss baghjul ved prisfest

Udgivet:13. september 2023, 08.34

Læsetid:2 minutter

HKScan har vundet CSR People Prize 2023 i kategorien Virksomheder med over 250 medarbejdere. Ved prisoverrækkelsen i Aarhus ses fra venstre Tommy Nielsen, Marianne Boe Madsen, Elnaz Zara og Jasmina Bosnjak. Foto: VIDENSHUSET Cabi

ANERKENDELSE Fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup har netop modtaget CSR People Prize 2023.

Prisen, der uddeles af videnshuset Cabi, går til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner får en chance på arbejdsmarkedet.

HK Scan har vundet i kategorien for virksomehder med over 250 ansatte.

Produktionschef Tommy Nilsen forklarer, at HKScan gør meget ud af, at nye medarbejdere, der tidligere har haft svært ved at bide sig fast i arbejdsmarkedet, føler sig trygge fra starten:

- Før vi ansætter en borger fra jobcentret, starter vi altid med et fysisk møde, hvor både jobkonsulenten og borgeren skal være til stede. Her spørger vi direkte ind til, hvorfor han eller hun tidligere har haft svært ved at fastholde et job. Når vi allerede fra starten af et ansættelsesforhold kender borgerens udfordringer, har vi et godt fundament for det videre samarbejde, siger Tommy Nielsen i en pressemeddelelse.

Mette Rønnau, formand for CSR People Prize-juryen og direktør for Cabi, fortæller, at juryen særligt hæftede sig ved HKScans store indsats med at ansætte og inkludere ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. I dag kommer ti procent af virksomhedens medarbejdere fra kanten, og 42 procent af de ansatte har en anden etnisk baggrund end dansk.

- HKScan er ikke bange for at ansætte medarbejdere med psykiske udfordringer. De har også ansatte, som er flygtet til Danmark og har mistet alt på grund af krig. Noget andet, virksomheden har succes med, er afholdelse af omsorgssamtaler, hvor nye medarbejderes trivsel er i fokus. Er der brug for at skifte hold eller rotere til andre opgaver, så bliver det hurtigt fikset. Det kvitteres med stor taknemmelighed fra de nyansatte, der får chancen, siger hun.

HKScan vandt prisen for virksomheder over 250 ansatte foran to andre finalister. Det var industrivirksomheden Danfoss fra Sønderborg og entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen fra Ringsted.

TJ

Indlæser debat