Gå til hovedindhold
Lokalt

16-årige Sofia og hendes mor er udvist af Danmark: »Jeg er stadig i chok«

22-05-2018 KL. 16:55
Empty

51-årige Bettina Montenegro og 16-årige Sofia Montenegro står til at blive udvist af Danmark. Nu kæmper de for ikke at blive sendt hjem til Brasilien senest den 2. juni. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Brasilianske Bettina Montenegro har boet i Skive siden 2010.

Det samme har hendes datter, Sofia. Kun afbrudt af halvandet års ophold i Brasilien i 2012 og 2013.

Men nu skal både Bettina og Sofia Montenegro forlade Danmark, og det skal ske inden den 2. juni.

Det kræver udlændinge- og integrationsministeriet, efter Bettina Montenegro er blevet separeret fra sin danske mand.

Bettina Montenegro, der er uddannet psykolog fra Brasilien og nu er begyndt på en pædagoguddannelse, vidste ikke, at hun kunne blive udvist af landet, hvis hun blev separeret og skilt.

Hun har nemlig været her i mere end de seks år, som loven oprindeligt krævede.

Men siden har en lovændring gjort, at man som ugift udenlandsk statsborger skal have været i Danmark i otte sammenhængende år, hvis man skal blive, og ifølge de officielle papirer har Bettina Montenegro først været det til oktober.

- Vi er meget kede af det, og vi føler os dårligt behandlet. Vi har aldrig været en byrde for samfundet. Det er sværest for Sofia, når hun er ung, for hun har alle sine venner og sit netværk her, men ingen af os har ikke noget at komme tilbage til Brasilien efter, siger 51-årige Bettina Montenegro.

16-årige Sofia Montenegro, der går i 9. klasse på Skivehus Skole, fortalte skolen og veninderne om udvisningen tirsdag formiddag, og hurtigt fik hun stor opbakning.

Klasselæreren skrev med det samme en særdeles positiv udtalelse om Sofia, og veninderne gik med det samme i gang med at skrive om sagen på Facebook i håbet om, at det kan gøre en forskel.

- Det er ikke helt gået op for mig endnu. Jeg er stadig i chok, for jeg har alle mine venner og veninder her, og jeg føler mig dansk, siger Sofia Montenegro, der i sin fritid arbejder hos Guldsmed Hartmann.

Bettina Montenegro har klaget over udvisningen, men hun har endnu ikke fået svar på, om klagesagen bliver behandlet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland