Konfirmander må væbne sig med tålmodighed: Nye datoer ikke på plads endnu

18. marts 2020, 20.58

Arkivfoto: Scanpix

Der vil gå lidt tid, før præsterne er klar til at melde årets nye konfirmationsdatoer ud. Det står klart onsdag aften, efter at alle præsterne i både Skive og Salling provstier har holdt Skype-møder med provsterne Betty Ahrenfeldt, Skive Provsti, og Susan Aaen, Salling Provsti.

Biskopperne slog onsdag middag fast, at alle konfirmationer i foråret 2020 foreløbig er udsat til efter pinse, og at de nye datoer fastsættes lokalt.

- I Skive Provsti har vi besluttet at vente med at udsende nye datoer for konfirmationerne tirsdag den 31. marts klokken 10.00 via kirkernes hjemmesider og på mail, oplyser Betty Ahrenfeldt.

Datoerne skal nemlig for eksempel i Skive by findes i fællesskab mellem skolerne som altid, så konfirmationerne kan blive fordelt over nogle weekender. Samtidig beder Betty Ahrenfeldt om forståelse for, at den enkelte sognepræst i Skive Provsti intet kan sige, førend der meldes samlet ud.

- Så kontakt os venligst ikke om datoer pt. Man er naturligvis velkommen til at kontakte sin sognepræst eller provsten, hvis man ikke forstår udmeldingen eller har andre alvorlige ting på hjerte. Men tak for jeres forståelse for, at præsterne lige nu har ekstra meget at se til, skriver provsten på vegne af præsterne i Skive Provsti til konfirmanderne og forældrene.

- Og husk: Alle konfirmander bliver konfirmeret. Når vi står sammen, kan vi løfte denne udfordring, så festen og glæden måske bliver lidt forsinket, men ikke desto mindre kommer til at ske, understreger hun.

- Naturligvis er vi ikke herrer over, om der sker nye udviklinger, hverken på den ene eller den anden side af den 31. marts, men vi bestræber os under alle omstændigheder på at holde alle så velinformerede som muligt. På landsplan såvel som lokalt vil vi se mange forskellige tiltag til løsninger og sådan er det både nødvendigt og godt.

Fra Salling Provsti er meldingen fra provst Susan Aaen den, at præsterne vil melde de nye konfirmationsdatoer ud så snart, det er muligt.

- Vi vil melde det ud, så snart vi ved mere, end vi gør i dag. Det er sådan, det er. Vi kan ikke forholde os til mere, end vi gør, og det er også den formulering, biskopperne er kommet med, men vi er alle indstillet på at yde den maksimale fleksibilitet, men samtidig ved vi også, at det er vigtigt for de unge at blive konfirmeret sammen, siger Susan Aaen.

Omkring mulige konfirmationsdatoer i Susan Aaens eget pastorat i Glyngøre, Sæby og Vile, oplyser Susan Aaen, at hun vil prøve at finde en eller to lørdage før sommerferien, det kan blive.

- Også fordi vi gerne vil have det almindelige gudstjenesteliv op at køre igen, når lukningen er overstået, siger Susan Aaen.

Læs også
Melding fra biskopper: Konfirmationer udskydes til efter pinse