Hvad med busser (herunder skolebusser), tog og fly?

Udgivet:03. februar 2023, 12.05

Læsetid:1 minut

Debatten om store bededag fortsætter. HC Damm-Jakobsen har skrevet dette læserbrev. Arkivfoto: Jakob Stigsen Andersen

Af H.C Damm-Jakobsen. Pilevænget 12 7850 Stoholm

1 måned siden

TRANSPORT Hvis nu det går, som regeringen ønsker, bliver der brug for tog, busser og fly til at sørge for transport af medarbejdere til arbejdspladserne. Hvad med udgifterne hertil?

Alle de medarbejdere, der har afstand, der berettiger til befordringsfradrag, skal have disse fratrukket på selvangivelsen.

Er den derved manglende skatteindtægt indregnet i regeringens plan?

Køber vi flere sko, mere tøj, flere kager osv.? Skal byggefirmaerne have transporteret flere materialer ud? Er der flere, der skal klippes? Flere vinduer, der skal pudses? Flere biler på værksted? Nej, vel.

Hvad skal der undervises i den dag? Der ligger årsplaner. Elever og studerende lærer vel ikke mere, end de alligevel skulle i dette skoleår på grund af en ekstra skemadag?

Der kommer færre gæster i områder som spisesteder, biografer, forskellige forlystelsesanlæg, eftersom folk skal på arbejde. Det betyder mindre personale på arbejde den dag disse steder.

CO2-udslip? Forretninger, virksomheder, kontorer, institutioner skal have el og varme, som kunne have været sparet. Tog, busser, fly skal brænde brændstof. Det koster dyrt for den i forvejen trængte branche.

Så eks-store bededag bliver ikke store CO2-udledningsbesparelsesdag.

Hvis nu det går sådan på trods af modstand, så vil jeg henstille til nyhedsfolket, at de på denne første ikke helligdag i 2024 planlægger masser af interviews med ministre og folketingsmedlemmer, da de naturligvis er på arbejde og til rådighed den dag.

PS. Desværre bliver det nok svært af få udført sort arbejde den dag.

Indlæser debat