Vildt ræs i byens gader: Ungt par har rally i blodet (video)

16. maj 2021, 17.50

Normalvis er der ret dårlig stemning, hvis der bliver kørt ræs på villavejene i Stoholm, men lørdag var en undtagelse. Her var flagene i stedet gået til tops ved 2. afdeling af Dm i rally. Foto: Lindy Jørgensen

Det gik vildt for sig lørdag eftermiddag, da 2. afdeling af DM i rally løb af stablen i og omkring Stoholm. De første to prøver foregik i det centrale Stoholm, hvor de hurtige, farverige og brølende rallybiler ræsede rundt på gader, stræder og villaveje.

De fleste af rallykørerne kommer langvejs fra, men der var også enkelte lokale hold i mellem. I en af bilerne sad 26-årige Lars Erik Petersen og hans co-driver, 16-årige Isabell Kvick Jørgensen. Og hvis efternavnene får noget til at ringe i ørerne hos rally-entusiaster, så er de på rette spor. Lars Erik Petersen er nevø til rallykører Jan Petersen, og den unge co-driver har det ikke fra fremmede at sidde i passagersædet, når der skal køres stærkt. Hun er nemlig datter af den dygtige og erfarne co-driver Jeannette Kvick.

Se videoen med parret herunder:

Dermed var der faktisk to gange Petersen & Kvick i lørdagens danmarksmesterskab.

79 biler var tilmeldt løbet, som bestod af otte prøver på fire forskellige ruter. En af dem blev kørt inde i Stoholm, en anden lidt udenfor på Rørgårdsvej, en tredje ved Mønsted og den fjerde på den anden side af hovedvej 16 ved Sjørup. Det blev til mange timer med masser af ræs, for rallykørerne skulle ikke kun prøve kræfter med løst grus, men også med kørsel i mørke, og klokken var derfor lige omkring midnat, inden sidste rallybil kunne slukke motoren for denne gang.