Farvel til omstridt navn

Udgivet:16. marts 2017, 17.51

Læsetid:1 minut

Foto: Lindy Jørgensen

7 år siden

Muse®um.

Mange skulle slå knuder på tungen for at sige det navn, som museets bestyrelse, der er også er byrådsmedlemmer i kultur- og fritidsudvalget, valgte i 2012.

- Nu vender vi tilbage til navnet Museum Salling, fastslår formanden for museets bestyrelse, byrådsmedlem Jan D. Andersen (S), Jebjerg (billedet) efter bestyrelsens møde torsdag.

Museet betalte i 2012 en sum af 550.000 kroner, der indebar en såkaldt »rebranding« af museet, herunder et nyt navn og grafisk udformning af et nyt logo.

Ligesom mange på Skive-egnen, der aldrig vænnede sig til det, var heller ikke medarbejderne i Slots- og Kulturstyrelsen særligt begejstrede:

- Styrelsens erfaring er, at det er hensigtsmæssigt, at navnet afspejler museets beliggenhed og generelt er genkendeligt hos brugerne. På den baggrund fandt styrelsen navnet Museum Salling ganske velegnet, står der i kvalitetsvurderingen.

Det fremgik af en kvalitetsvurdering af museer og arkiver på Skive-egnen, som Slots- og Kulturstyrelsen offentliggjorde for nogle uger siden.