Red Hot Chili Peppers gæster dansk festival i 2023

Det ikoniske rockband Red Hot Chili Peppers er hovednavn på den odenseanske musikfestival Tinderbox i 2023.

Udgivet:05. december 2022, 16.38

Læsetid:2 minutter

Den odenseanske musikfestival Tinderbox har været afholdt siden 2015. Til festivalen i 2023 bliver det amerikanske band Red Hot Chili Peppers hovednavn. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

ODENSE Det californiske funkrockband Red Hot Chili Peppers drager på verdensturné til næste år, og et af stoppene er Tinderbox i Odense.

Det oplyser musikfestivalen i en pressemeddelelse.

Red Hot Chili Peppers bliver hovednavnet på festivalen, der også byder på artister såsom Tobias Rahim, Jada og George Ezra.

Den amerikanske rockgruppe har mange år på bagen. Bandet blev grundlagt i 1983 og kan således fejre 40-års jubilæum til næste år.

Det var dog først med det femte album - "Blood Sugar Sex Magik" fra 1991 - at Red Hot Chili Peppers for alvor blev kendt verden over med blandt andet nummeret "Give It Away" og "Under the Bridge".

Yngre generationer kender måske særligt det hyperpopulære album "Californication" fra 1999, som bød på hits som "Around the World", "Californication" og "Scar Tissue".

Albummet er blevet solgt verden over i mere end 15 millioner eksemplarer.

Også i 00'erne har bandet udgivet musik, og selv om de fire bandmedlemmer er omkring de 60 år, fortsætter de ufortrødent med at optræde og spytte nye plader ud.

I år har firkløveret således udgivet "Unlimited Love" og "Return of the Dream Canteen" samt været på en stadionturné.

Når bandet optræder til Tinderbox, er det en del af en 23 dage lang verdensturné, hvor det også gæster andre festivaler og stadioner i Europa og Nordamerika.

Tinderbox er en af Danmarks største musikfestivaler. Den blev afholdt første gang i 2015, og i 2023 finder den sted fra 22. til 24. juni.

Det er Tusindårsskoven i Odense, der danner rammen om festivalen, der har plads til omkring 48.000 publikummer. En partoutbillet, der giver adgang til alle festivalens dage, koster 2455 kroner.

/ritzau/

2022 MTV Video Music Awards The Red Hot Chili Peppers optræder på musikfestivalen Tinderbox i Tusindårsskoven i Odense næste år. På billedet ses tre af bandets fire medlemmer til MTV Video Music Awards i august i år. Fra venstre forsanger Anthony Kiedis, bassist Michael "Flea" Balzary og trommeslager Chad Smith. Eduardo Munoz/Reuters

Indlæser debat