Fodboldfest til kampene: SIK, Hancock og Zwei Grosse skaber unik fanzone

Udgivet:09. juni 2018, 14.18

Læsetid:3 minutter

Skål for den nye fanzone på Hancock Arena - fra venstre barpige Savannah Andersen, Henrik Nielsen fra Hancock, Nicolai Sinding fra Zwei Grosse Bier Bar, Lars Bræmer fra Skive IK, og barpige Cecilie Jørgensen. Foto: Steen Don

Brian Laursen
Journalist| blau@skivefolkeblad.dk

5 år siden

Som den formentlig første fodboldklub i Danmark etablerer Skive IK nu en permanent fanzone fyldt med underholdning, konkurrencer med fine præmier og billige fadøl ved hver eneste hjemmekamp.

Konceptet blev præsenteret på Hancock Arena fredag med udklædte fadbamser og ølpiger - og selv om det tog sig flot ud på den cirka 1000 kvadratmeter store plads for enden af stadion i overdækket ind mod Spar Nord Arena, så bliver det endda meget mere imponerende, når SIK tager hul på sæsonen efter sommerferien.

Da vil der være telt, borde og bænke, en bar med barpiger, discjockey og masser af tyrolerstemning - alt sammen leveret af Hancock og Zwei Grosse Bier Bar, som er gået ind i samarbejdet med SIK i et forsøg på at give tilskuerne til hjemmekampene en større og anderledes oplevelse end bare det at se en fodboldkamp.

Prisen er overskuelig. Adgangsbilletten er et sæsonkort til 500 kroner. Og udover adgang til alle hjemmekampe giver kortet adgang til fanzonen og dens muligheder, samt fadøl til halv pris fra klokken 17.30 og indtil kampen går i gang klokken 19. Alt sammen på fredage, som bliver SIK’s nye kampdag i 2. division.

Yderligere vil holdenes trænere komme forbi med et oplæg, og efter slutfløjtet kåres en man of the match, som så også kommer forbi fanzonen til en snak.

- Vi er de første i Danmark, som laver et rendyrket koncept. Det gør vi, fordi vi tager vores fans seriøst - vi vil gerne værne om dem og skabe en glæde, som ikke bare handler om fodbold, siger SIK’s sponsor- og eventchef Lars Bræmer.

Hos Zwei Grosse er håbet, at tilskuerne forlænger festen på stadion til en tredje halvleg på værtshuset et solidt udspark fra stadion. Det fortæller Nicolaj Sinding, som om en uge tager over som daglig leder af etablissementet i Skive.

- Det betyder rigtig meget for os at gå med i sådan et koncept, og så er der god markedsføring i det. Vi vil gerne skabe en folkefest og har bragt afterski-stemningen fra Østrig hjem til Danmark - og det er meget af det, man vil se til kampene med træstubbe, man kan slå søm i, og dj - som ikke bare spiller tyrolermusik, lover han.

Hos Hancock er Henrik Nielsen, som blandt andet står for bryggeriets fadølsafdeling, også helt med på idéen om at skabe en større fest på Hancock Arena.

- Vi havde ikke tænkt over før, men da det blev fremlagt fos os, kunne vi se en masse muligheder i det. Og vi vil gerne være med til at komme med idéer og sparre med klubben, siger Henrik Nielsen.

I fanklubben Skive Sharks glæder formand Anders »Jungle« Nielsen sig over det nye tiltag.

- Nu skal vi se, om ikke vi kan vænne folk til, at det er fedt og en fest at gå til fodbold. Også uden det behøver betyde, man er med i en fanklub, siger han og glæder sig især over, at hjemmekampene nu skal spilles fredag, da der tidligere har været omkring 1000 tilskuere til kampene på det tidspunkt.

- Det kommer til at betyde noget. Folk er ligeglade med, om SIK spiller i 1. division eller 2. division, bare det er sjovt at gå til fodbold.

Fanzonen bliver ikke forbeholdt tilskuere, som vil drikke øl. Der bliver også forskellige former for underholdning for børn.

Lars Bræmer med adgangspasset til fanzonen - et sæsonkort, som i gennemsnit giver en pris på 35 kroner for en fodboldkamp samt en række rabatter og fordele hos lokale erhvervsdrivende. Foto: Steen Don