Pinsesolen kastede sin glans over Østsalling

Udgivet:01. juni 2020, 12.57

Læsetid:1 minut

Gudstjenesten på plænen bag Eskjær Hovedgaard var ikke blot besøgt mange, der kom kørende i deres biler - og blev i dem. Også de lokale sognepræster, organist, trompetist og kor var på plads, da ejeren af hovedgården, Birger Schütte, bød velkommen. Foto: Lindy Jørgensen

Det blev et arrangement, der emmede af overskud, da der 2. pinsedag var en velbesøgt drive-in gudstjeneste på plænen bag Eskjær Hovedgaard.

Den lokale trompetist Ole Sørensen, Jebjerg, lagde ud med at spille »I østen stiger solen op«, og solen var forlængst steget op over Østsalling, hvor de fleste i de mange biler sad for nedrullede vinduer og fulgte med.

En flok, der var anført af ejeren af Eskjær, Birger Schütte, gik dog rundt og sikrede sig, at ingen fik det for varmt.

Organist Anne Lisbeth Olsen var også på plads, og det samme var et kor, der sang for.

På mange måder var det som enhver anden gudstjeneste under åben himmel - dog kom bilens bund i vejen, når man tro mod sædvane ville rejse sig ved evangelisternes ord eller for at modtage velsignelsen.

I bilerne fik vi alligevel det hele med - også sognepræst Mette Gautiers prædiken over Astrid Lindgren-klassikeren »Mio, min Mio« om drengen Bo Vilhelm Olsen, der kom til »Landet i det fjerne«, hvor han fandt sin far.

Han opdagede også Ridder Katos stenhårde hjerte.

Efterfølgende spillede Ole Sørensen »Ode til Salling«, inden det var tid pinsesalmen over dem alle, »I al sin glans nu stråler solen«.

Gudstjenesten sluttede med »Ode til Eskjær«, og i dagens anledning var der mulighed for at følge vejen gennem Eskjær Skov, som ellers ikke er åben for offentligheden, ned til stranden.