Døren holdes på klem: Spinkelt håb for skøjtebane

Udgivet:13. januar 2021, 10.02

Læsetid:1 minut

Håbet om at opleve liv på skøjtebanen i Skive i de kommende uger er spinkelt, men det lever endnu. Arkivfoto

Per Nielsen
| pen@skivefolkeblad.dk

Håbet om, at der når at komme gang i skøjtebanen i Skive igen, før sæsonen slutter, lever endnu.

I hvert fald holder Skive Kommunes kultur- og fritidsudvalg fortsat en dør på klem for, at banen på Posthustorvet kan få lov at åbne, forudsat corona-situationen forbedrer sig så meget i de kommende uger, at det kan anses for forsvarligt.

- Jeg er ikke superoptimistisk, men vi håber hele tiden, at situationen forandrer sig, så skøjtebanen kan åbne igen. Det er jo et populært sted, og de unge mangler samlingssteder, ikke mindst nu hvor der ikke er andre idrætsaktiviteter, de kan gå til. Men det er ikke sikkert, at banen når at åbne igen. I normale år lukker den ned omkring 1. marts, lidt afhængig af vejret, fortæller Bent Dyrberg (R), som er formand for Skive Kommunes kultur- og fritidsudvalg.

Der er ikke de store udgifter forbundet med at holde skøjtebanen klar til åbning, lige så snart det kan lade sig gøre. Medarbejderen, der vedligeholder banen, når den er i brug, kan varetage andre opgaver, mens banen ligger stille, og Ungdomsskolen Skive, som står for udlejning af skøjter, kan være klar igen med meget kort varsel, så reelt er der kun en begrænset udgift til at holde ismaskinen i gang, oplyser Bent Dyrberg.