112

62-årig skibonit skal i fængsel: Solgte hash og kørte påvirket rundt på knallert

17. maj 2021, 06.13

Arkivfoto

En 62-årig mand fra Skive skal 50 dage i fængsel, efter han er blevet dømt for en række forhold.

Den 20. marts 2020 fandt politiet på mandens bopæl 216,99 gram skunk. Derfor er han blev dømt for at være i besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Han forklarede selv i retten, at det var til eget forbrug, men da man også fandt en digitalvægt og 50 pølsemandsposer, blev han også dømt for at ville sælge skunken videre.

Den. 12. maj blev manden om aftenen stoppet på sin trehjulede knallert. Både alko- og narkometertesten gav udslag. En blodprøve har senere vist, at manden havde en promille på 1,1 og 0,0085 miligram tetrahydrocannabinol (THC) pr. kilo blod. Han manglede desuden at tegne forsikring på knallerten, og så var han i besiddelse af to kanonslag. Alt det blev han fundet skyldig i.

Elleve dage senere fandt politiet på mandens bopæl 45,72 gram hash til eget forbrug. Der erklærede den 62-årige sig skyldig i ved retten.

Den 9. juni blev han igen stoppet af politiet. Denne gang var han påvirket af clonazepam, metadon og THC. Man erklærede sig skyldig, men oplyste til retten, at han havde recept på metadon. Derfor blev han kun dømt for at have clonazepam og THC i blodet.

17. juli blev han endnu engang stoppet på sin knallert. Denne gang havde han en promille på 0,88, og også denne gang var manden påvirket af clonazepam, metadon og THC. Derudover var han også påvirket af fentanyl og var i besiddelse af 1,89 gram hash til eget forbrug. Alt dette erklærede han sig skyldig i, men også denne gang blev han ikke døbt for at have kørt på sin knallert med metadon i blodet.

Midt i december blev manden stoppet igen. Denne gang var han også påvirket af clonazepam, metadon og THC. Metadonen havde manden stadig recept på, så han blev kun dømt for de to andre euforiserende stoffer, han havde i blodet. Derudover kørte han på sin knallert, selvom hans førerret midliertidigt var blevet indraget den 17. august.

Den 62-årige skibonit forklarede i retten, at han ikke vidste, at han administrativt var blevet frakendt førerretten. Under retssagen kom det frem, at den eneste måde, han blev gjort opmærksom på inddragelsen, var gennem et brev, der var blevet sendt til manden, som han påstod, han aldrig havde fået. Retten fandt det derfor ikke bevist, at manden vidste, at han var frakendt førerretten.

Sidste ting, manden var tiltalt for, var, at han den 25. januar var i besiddelse af 49,92 gram hash med henblik på salg. I retten forklarede han dog, at det var til eget forbrug. Retten fandt det efterfølgende ikke bevist, at han ville sælge det videre, og derfor blev manden kun dømt for at være i besiddelse af de knap 50 gram hash.

Alt dette endte som sagt med en fængselsdom på 50 dage. Derudover fik manden en bøde på 25.000 kroner, og han er blevet frakendt førerretten til knallert i seks og et halvt år. Han skal også betale sagens omkostninger.

Manden fik desuden sin knallert, de fundne stoffer, to kanonslag, digitalvægten og 50 pølsemandsposer konfiskeret.