Endnu et smittetilfælde: Lokal skole har stadig flere klasser sendt hjem

Efter endnu et smittetilfælde på Ådalskolen op til weekenden, er både medarbejdere og elever opsporet som nære kontakter og skal testes to gange

7. juni 2021, 05.29

Arkivfoto: Steen Don

CORONA Søndag havde konstitueret skoleleder på Ådalskolen i Skive, Lene Bruun, travlt med at danne sig et overblik over, om det igangværende udbrud med coronasmitte blandt elever og medarbejdere ville få betydning for, om flere klasser skulle sendes hjem til online undervisning i stedet for at møde fysisk op på skolen.

Øvelsen gik blandt andet på at få afklaret, om der var voksne nok til at dække alle tilbageværende klasser mandag.

- Vi lukker ikke indskolingen ned, da vi har voksne nok til at dække 0. årgang, 2. a og 3. årgang, som kan møde ind mandag med to negative testresultater, siger Lene Bruun.

Læs også
Corona-ramt skole reagerer på positive test: Nu er fire klasser sendt hjem

På mellemtrinnet kan alle klasser ifølge skolelederen møde ind mandag undtagen 4. b, der ikke har fået svar på anden test endnu.

Dermed er eleverne på 1. årgang stadig sendt hjem og skal i anden omgang testes igen her mandag og onsdag, mens 2. b ifølge Lene Bruun skal testes onsdag.

Når der findes nye smittede, går der nemlig en ny smitteopsporing i gang, og derfor er der børn og voksne, der ikke kan nøjes med blot at få taget ét sæt PCR-test på fjerde- og sjettedagen efter, de blev udsat for mulig smitte, men skal have taget yderligere test.

Læs også
Sendt i isolation på hotelværelse: SIK-cheftræner smittet med corona
+Abonnement

Fredag aften kom beskeden om, at en elev i indskolingen var smittet med covid-19.

I forbindelse med dette tilfælde, som er det femte konstaterede tilfælde med tilknytning til Ådalskolen i løbet af den seneste uges tid, blev 12 elever og tre medarbejdere opsporet som nære kontakter og sendt i isolation og til to test mandag den 7. juni og onsdag den 9. juni

Læs også
Corona-udbrud: To skoleklasser sendt hjem til online undervisning
+Abonnement

Indlæser debat...