Hvad betyder mest?

Udgivet:03. november 2021, 13.37

Læsetid:1 minut

Kurt Mosgaard.

Af Kurt Mosgaard. kandidat til Viborg Byråd (V) Flintevej 42 Mønsted

2 år siden

UENIGHED Min gode partifælle Claus Clausen fra Vroue foreslår, at børnehaverne i Kjeldbjerg og Vridsted lægges sammen i et nyt byggeri i Vridsted. Baggrunden er faldet i antallet af børn.

Claus´ udmelding er ikke ny. Det er hans egen holdning, og det er ikke Venstres holdning. Venstre går ind for mindre centralisering og mere støtte til ildsjæle og landsbyer.

Det er min personlige opfattelse, at børnehaven Myretuen i Kjeldbjerg skal bestå. Centralisering er ikke løsningen, og jeg lægger større vægt på andre forhold. Myretuen er velfungerende, den er en del af byens sjæl og er vigtig for en positive udvikling i Kjeldbjerg.

Økonomi er en faktor. Hvis børnetallet går ned, så justerer kommunen selvfølgelig bemandingen, indtil udviklingen er vendt. At det en overgang giver lidt mere albuerum til de små poder, det er kun fint.

Andre landsbyer og borgere i Viborg Kommune vil også opleve pres på skoler og børnehaver som følge af de lavere børnetal. Det skal der også findes løsninger på, så den samlede økonomi fortsat hænger sammen uden at der skal spares på plejehjem, fritidstilbud, grøn omstilling, offentlig transport m.v. Processen er igangsat, og jeg håber, at alle vil bidrage til nogle bæredygtige løsninger i den kommende byrådsperiode.

Der skal være et element af balance mellem land og by. Viborg er lokomotivet for den samlede gode udvikling i kommunen, og byens borgere nyder godt af megen nybyggeri og aktiviteter. Det har jeg det godt med. Til gengæld har jeg det også godt med, at borgerne i landdistriktet har adgang til lokale skoler, børnehaver, idrætsfaciliteter, plejehjem mv., selv om de på papiret er dyrere at holde i drift. Vi har brug for hinanden.

Det drejer sig om sammenhæng. Lad os stå sammen om det, der betyder mest.