Ritzau Kriminalitet

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Omkring 200 kilo sprængstof er blevet fundet i et skur på Amager under en aktion søndag.

To mænd er anholdt, oplyser politiet, og begge fremstilles mandag for en dommer med krav om varetægtsfængsling i Københavns Byret.

Mændene er henholdsvis 54 og 21 år, oplyser politiinspektør Henrik Andersen, som betegner sagen som "meget alvorlig".

- Vi har beslaglagt en historisk stor mængde sprængstof, som vi selvfølgelig er meget lettede over, ikke længere er i kriminelle hænder, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Der har ikke umiddelbart været en fare for naboer til det sted, sprængstoffet blev opbevaret, men sådan noget ligger man jo ikke inde med for sjov, siger han.

Mængden er mere præcist opgjort til 206,4 kilo.

Søndag eftermiddag blev politiet set i en aktion på Følfodvej i Tårnby. En del af vejen blev afspærret, og også hærens ammunitionsryddere var tilkaldt.

Men sprængstoffet blev altså ifølge mandagens pressemeddelelse fundet i et skur i Sundby.

Efterforskningen udføres af Grænsecenter Øresund, som er en specialgruppe under Københavns Politi.

Den har til opgave at tage sig af grænseoverskridende kriminalitet på tværs af Øresund, og gruppen fokuserer blandt andet på våben og sprængstoffer.

På hvilken måde Sverige indgår i efterforskningen - og om der er mistanke om, at sprængstoffet skulle leveres til kriminelle i nabolandet - ønsker politiet mandag ikke at udtale sig om.

- Efterforskningen fortsætter, så jeg kan ikke gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt, lyder det fra politiinspektør Henrik Andersen.

/ritzau/

Politiets teknikere var søndag blandt andet i aktion på Følfodvej i Tårnby. (Arkivfoto)