Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

2000 er evakueret under skovbrande på Gran Canaria

18-08-2019 KL. 17:00
Et område på 500 hektar brænder på Gran Canaria, hvor 2000 mennesker er blevet evakueret. Mindst 250 brandmænd har hjulpet til med slukningsarbejdet.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lørdag formiddag brød en voldsom skovbrand ud på den spanske ferieø Gran Canaria, der også for nylig har været ramt af brande.

2000 personer er søndag blevet evakueret, oplyser myndighederne på De Kanariske Øer. Branden brød ud lørdag formiddag og har hærget et område på mere end 500 hektar.

Mindst 250 brandmænd, ni helikoptere og to fly har søndag hjulpet med slukningsarbejdet nær byen Valleseco på den nordlige del af øen.

Myndighederne siger, at der er stor risiko for, at flammerne kan sprede sig. Derfor er mindst seks byer i området blevet evakueret.

Øen var også ramt af skovbrande i sidste uge. Flammerne fortsatte i to døgn, og bredte sig til et område på omkring 1500 hektar, inden de blev slukket.

Den kraftige skovbrand i sidste uge brød ud i bjergene i Artenara-kommunen nær Las Palmas, og 1000 borgere blev evakueret.

Skovbrande er ikke noget usædvanligt fænomen i den sydlige del af Europa, når det er sommer og varmt.

Store områder i Spanien var i alarmberedskab søndag, da det er højrisiko for brande, har det spanske meteorologiske institut, AEMET, oplyst.

/ritzau/AP

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland