Gå til hovedindhold
Sport

2018 blev året hvor lokalt talent blev fuldtidsprof: »Det har altid været min drøm«

30-12-2018 KL. 15:08
Empty

Thomas Gundelund (til venstre)
vil forsøge at bide sig fast i Vejle Boldklub.
Foto: Nigel French/EMPICS Sport/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Thomas Gundelund kan med rette betragtes som et af de største lokale fodboldtalenter i nyere tid. I 2016 forlod Skive-knægten byen og satte kurs mod Østjylland og Vejle Boldklub. Her slog han først sit navn fast i ungdomsrækkerne, og en novemberdag i 2017 indtraf så et historisk øjeblik.

I en alder af blot 16 år og 20 dage blev han kaldt til udskiftningsbænken af cheftræner Adolfo Sormani, og dermed stod Gundelund pludselig overfor sin debut i landets næstbedste fodboldrække.

Ikke bare en hvilken som helst debutant hos den stolte østjyske fodboldbastion, men den yngste i klubben nogensinde.

- Det var selvfølgelig stort at opnå i sådan en traditionsrig klub. Jeg har slået mange store navne på den liste, fortæller fodboldtalentet, der er blevet 17 år gammel.

Kort efter debuten - fra 1. januar 2018 - underskrev han en ungdomskontrakt med vejlenserne, men allerede denne sommer blev den i stedet konverteret til en fuldtidskontrakt.

Dermed lever Thomas Gundelund nu den drøm, mange unge purke har haft under huden gennem tiden.

- Det har altid været min drøm, og at det så sker så tidligt, det er jo bare vildt, fortæller han.

Skolen har været sat på standby, siden 10. klasse blev færdiggjort i sommer, men efter nytår regner den talentfulde højre back med at læse nogle enkeltfag for at se, hvordan det hænger sammen med fodboldtilværelsen.

Den forgangne sæson, hvor Thomas Gundelund fik sin debut for Vejle Boldklub i 1. division, endte også overordnet set i stor succes i Nørreskoven. Efter ni års fravær rykkede de rødklædte tilbage i Superligaen, men på tærsklen til det helt store gennembrud har det ikke vist sig at være den ultimative lykke på det personlige plan for Thomas Gundelund.

Det er i denne sæson udelukkende blevet til spilletid i en enkelt pokalkamp mod BK Frem, mens minutterne ellers er faldet i reserveholdsturneringen og på klubbens U19-hold.

- Det har selvfølgelig været hårdt - enten at være på bænken eller slet ikke være udtaget - når man været vant til altid at starte inde på ungdomsholdene, siger han.

Men trods manglende spilletid på førsteholdet ligger det ikke i kortene, at den tidligere SIK-spiller vil søge væk på en lejeaftale i jagten på spilletid.

- Min plan er at blive i Vejle, bide mig fast og komme endnu tættere på en plads på holdet. Jeg føler, jeg er ved at komme tæt på - i hvert fald den seneste måned har jeg været godt med omkring holdet, fortæller Thomas Gundelund.

Så en retur til Skive for at hjælpe barndomsklubben tilbage i 1. division ligger altså ikke først for.

- Det har ikke lige været noget, vi har talt om, siger Gundelund med et forsigtigt grin.

Og går de mere langsigtede planer for fremtiden i opfyldelse, er det da også noget mere eksklusive adresser end Engvej 19 i Skive, der kommer til at danne ramme om hans fodboldudfoldelser. Ambitionerne er hvert fald til stede.

- Det er selvfølgelig en af de store ligaer rundt om i Europa, der er drømmen. Jeg vil umiddelbart mene, at Tyskland eller England passer godt til mig. Og så vil jeg selvfølgelig også gerne på A-landsholdet, understreger Thomas Gundelund, som da også har fået smag for at repræsentere nationen.

22 U-landskampe har han allerede opnået på diverse ungdomslandshold, og det er en helt speciel følelse at trække den rød-hvide-trøje over hovedet og synge med på nationalmelodien.

- Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg har helt lille. Der skulle åbenbart et klubskifte til for at hjælpe på det. Det er bare stort - og at have været med til en slutrunde som U17-spiller er noget af det største, jeg har prøvet endnu, siger fodboldspilleren.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland