Mindeord over Svend Karl Larsen, Breum

Udgivet:03. januar 2022, 13.37

Læsetid:2 minutter

Vi har modtaget følgende over Svend Karl Larsen, Kildevej, Breum. Han blev 93 år:

Svend blev født d. 5. oktober 1928 i Møgelthorum som nummer seks i en søskendeflok på 7.

Som helt ung arbejdede han som karl på gårde i området og som smed i Thorum. Han ville gerne have været gartner, men så det som værende umuligt, da han jo ikke kunne latin.

Han blev gift med Helga. De var gift i næsten 65 år. De stiftede familie, og i 1962 flyttede den lille familie til Fredericia, hvor Svend arbejdede som chauffør for et engrosfirma. Svend var udadvendt, kundevenlig og en firmaets mand, vellidt af såvel arbejdsgiver og kolleger.

I 1972 vender de tilbage til Salling, hvor Svend, sammen med familien, bygger huset på Kildevej i Breum.

Svend får arbejde som kirkebetjent ved Grinderslev kirke, hvor han er ansat resten af sit arbejdsliv. Han satte en stor ære i at holde kirken og kirkegården pæn.

Hovedet var rigtigt skruet på, så han fik da lært de latinske navne på planterne. Hænderne sad også rigtigt, så han havde altid en løsning, hvis naboer, venner eller familie havde et problem med et praktisk gøremål, så man kunne regne med ham.

Han var en vellidt og humoristisk mand. Han nød at være ude i naturen som jæger, lystfisker ved Mogenstrup strand eller bare hjemme i haven! De sidste år, hvor helbredet gjorde, at han ikke var så aktiv i haven mere, nød han alligevel de utallige timer, han tilbragte i drivhuset eller på terrassen, så snart der var bare en lille stribe solskin.

Han havde stor interesse i, hvordan det gik familien. Han var på Facebook hver dag og her kunne han følge venner, bekendte og familie. Som 93-årig var han selv en af de ældste venner, man kunne have her, altid med en frisk kommentar.

Svend var taknemmelig for mange ting - sin familie, de gode naboer og venner, den gode mad, musikken og sit lange liv. Han havde et godt humør og var frisk i hovedet, selvom den sidste tid var rigtig svær, og den 4. december sov han stille ind i hjemmet med familien omkring sig.

Han efterlader Helga, Henning i Vinde, Helle i Aarhus og Lilli i Sønderjylland.