112

Meget tæt på brand: 230 grise slap heldigt fra brandrisiko

Det defekte hjulleje var blevet så varmt, at det kun var et spørgsmål om tid, inden det ville antænde flammer

Udgivet:06. juli 2022, 08.08

Læsetid:1 minut

Brand Brandbil 112 Midtjysk Brand og Redning Midtjysk Brand & Redning Ildebrand Foto: Jakob Stigsen Andersen

Pauli Vendelbo
| pv@skivefolkeblad.dk

BRANDRISIKO Det var lige ved at gå helt galt for en lastbilchauffør, der onsdag morgen klokken 05.55 kom kørende af Nørre Boulevard ved golfbanen.

Med sig havde han 110 grise i forvognen og 120 grise i anhængeren, og alle 230 grise skal være glade for, at de ikke blev fanget af eventuelle flammer.

- Det var meget tæt på, at et defekt hjulleje havde antændt flammer, fordi hjullejet var blevet alt for varmt, fortæller indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jan Christensen.

Lastbilchaufføren fik selv sprøjtet pulver på det varme hjulleje, men det var først da Jan Christensen kom til, at faren for alvor drev over.

- Der var stadig risiko for eksplosion eller brand, så længe hjullejet ikke var kølet ned. Så jeg havde en vandslukker med, og det hjalp på temperaturen. Men det var altså meget tæt på, at det havde udviklet til sig en brand, og så havde vi haft en noget anden situation med 230 grise og flammer, siger Jan Christensen.

Efterfølgende blev der bestilt en anden lastbil til at transportere grisene videre, mens den defekte lastbil blev kørt på værksted.