Er Mette F. faldet i søvn?

20. juli 2021, 10.15

Mange steder i Danmark vil der igen i dag - som i går og i morgen - være eksempler på, at folk afvises, når de kommer til en kirke for at deltage i en bisættelse eller begravelse.

Dermed forhindres borgere i at være med til et sidste farvel - og flere steder er det også forbudt at synge med på de smukke salmer. Det forbud skal så sikre, at lidt flere borgere kan være i kirken...

På samme måde er der fortsat markante begrænsninger for, hvor mange der må være i kirken til bryllupper, konfirmationer med videre.

Det er flere uger siden, at Skive Folkeblad og senere andre medier har skrevet om de fortsat stramme corona-restriktioner i landets kirker, men intet er sket fra regeringens side. Sundhedsministeren holder ferie, og det samme gør kultur-og kirkeministeren. Og statsministeren? Hun gør foreløbig ingenting i denne sag. Er Mette Frederiksen politisk faldet i søvn - eller kan hun slet ikke se det groteske i, at mens der blev festet igennem til EM-arrangementer og mens barer, værtshuse, restauranter og caféer i sidste uge fik udvidet åbningstiden til klokken 2 om natten, så blev hårde krav om afstand og antal fastholdt i landets kirker...

1. august kommer der nye lempelser. Fra den dato må f. eks dyrskuer holdes uden øvre grænse for deltagere og uden krav om coronapas. Der bliver heller ikke krav om coronapas ved f.eks forlystelsesparker, messer og konferencer.

Kan det virkelig være rigtigt, at Mette Frederiksen og hele regeringen mener, at landets kirker er et særskilt, farligt sted i forhold til corona-smitte, siden kirkerne fortsat skal være pålagt restriktioner, der markant forringer livskvaliteten for menneskers deltagelse i livets store øjeblikke - de glædelige øjeblikke og de øjeblikke, der er knyttet til sorg og afsked?

Det er faktisk chokerende ringe politisk håndværk, der udføres af S-regeringen i denne sag! Enten sover man totalt i timen - og det er galt - eller også har man et bevidst ønske om at svække det folkelige fællesskab, som folkekirken udgør. Og det er i så fald både galt og farligt.

I øjeblikket må der ifølge Kirkeministeriet kun være én person i kirken pr. to kvadratmeter - og kun én person pr fire kvadratmeter, hvis kirkegængerne bevæger sig. Det sidste ændres så til to kvadratmeter i alle situationer pr. 1. august, men det stopper jo ikke problemet med afvisninger af borgere til begravelser/bisættelser, konfirmationer og bryllupper.

Corona-eksperterne er generelt enige om, at der med de fortsat få corona-indlagte - og trods et vist smittetal især blandt unge - er plads til nye lempelser. Kun meget store arrangementer over flere dage advares der generelt imod.

Der er konfirmationer på vej landet over i august, der er mange sommerbryllupper og der er bisættelser/begravelser hver dag.

Nu må statsministeren - forsinket - træde i karakter. Og biskopper og folkekirke må kræve handling! Nu! Der er eksempler på, at der kun må være 30 kirken til bryllup, hvorefter 100 eller 200 bryllupsgæster bagefter uden problemer kan feste, synge og danse på en restaurant eller et hotel...

Og hver dag afvises borgere, der vil sige et sidste farvel i kirken til én de holdt af...

Der kan passende også ses på lempelser i kulturlivet, der også synes at være blevet glemt.

Kom nu i gang!

O.D.

Indlæser debat...