Gå til hovedindhold
Debat

25.100 færre på kontanthjælp

09-08-2018 KL. 11:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Så er der igen gode nyheder! Siden de borgerlige partier med Venstre i spidsen i april 2016 indførte kontanthjælpsloftet er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 25.100.

Det glæder mig, at langt færre i dag er afhængige af kontanthjælpen. Samtidig er der siden folketingsvalget i 2015 blevet skabt omkring 140.000 private arbejdspladser, ledigheden er lav, og vi har nået beskæftigelsesrekord i Danmark.

Det er nu, vi har de bedste muligheder for at få flere i arbejde. Og det er godt for både den enkelte, samfundet og virksomhederne, når flere skifter kontanthjælpen ud med et arbejde.

Selv om de gode konjunkturer selvfølgelig betyder noget for den positive udvikling, er jeg ikke i tvivl om, at faldet i kontanthjælpsmodtagere er hjulpet godt på vej af Venstres politik. Vi har indført et kontanthjælpsloft, en 225-timersregel og en integrationsydelse, som gør det mere attraktivt at arbejde.

Hver person, der kommer ud af kontanthjælpssystemet og ind på arbejdsmarkedet, er ikke blot en personlig succeshistorie, men også en sejr for fællesskabet. Når flere er en del af det arbejdende fællesskab er der flere midler til den fælles velfærd.

Men vi er ikke i mål. Vi skal fortsat arbejde for, at flere bliver en del af det arbejdende fællesskab. For den enkeltes skyld. For Danmarks skyld.

Kristian Pihl Lorentzen,

MF for Venstre,

Hermelinvej 4,

8643 Ans

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland